Farklı sektörlerde ticaret yapan küçük ve orta ölçekli işletmelerin  üyesi olduğu dernekler TNOP Platformu altında birleşti.

Hollanda’da birçok şehirde şubeleşen girişimci dernekleri olarak adlandırdığımız TOV Arnhem, Amsterdam Esnaflar Birliği, TOV Utrecht, Tover Leiden ve TOV Den Bosch kendi çatı kuruluşlarını TNOP Platformu altında gerçekleştirdi.

Farklı sektörlerde ticaret yapan küçük ve orta ölçekli işletmelerin  üyesi olduğu bu dernekler bulundukları şehirlerde aktif faaliyetler gerçekleştirmektedir.

Bu nedenle Hollanda Türk Toplumu adına yapılmış birçok çalışmaya öncülük  eden Sayın Durmuş Doğan yerel olarak başlatmış olduğu ve şu an beş şehirde hizmet veren TOV girişimci dernekleri üst Platformu TNOP’ un kurulusunu Hollanda’nın Utrecht şehrinde  Boerderij de Hoef’da gerçekleştirdi.
Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Saban Dişli, Ticaret Müşaviri Aşkın Pekel ve iş dünyasından geniş katilimin sağlandığı açılış konuşmasında TNOP Başkanı Durmuş Doğan; ‘’Yerelde etkin olmaz iseniz ülkeselde de etkin olmazsınız. Derneklerimizin bulundukları şehirlerde belediye, yerel girişimciler, Üniversiteler ve girişimci dernekleri ile ilişki içerisinde etkin rol almaları önemlidir’’ diyerek konuşmasına başladı.

02-2

Başkan Doğan, TNOP’ un hedeflerinin ise bulundukları şehirlerde ayni vizyonu taşıyan girişimcilerle birlikte teşkilatlanmanın yansıra, ortak ticaret alanları oluşturmak, mesleki teşkilatlanmayı teşvik etmek, yapılmak istenen  ticaret merkezi projesine destek vermek, etnik girişimciliğin artmasından dolayı ROC gibi kurumlarla anlaşarak potansiyel meslek okullarını teşvik etmek, Hollandalı Türklerin sermayesinden oluşan bir Türk bankası kurulmasını dillendirmek, Fuarların yapılmasını desteklemek, Hollanda devlet ticari temsilcileri ile ortak çalışma yapabilmek, yeni fikirleri destekleyen yeni fikirler ve yeni girişimciler merkezi oluşturmak olarak açıkladı ve konuşmasına şu şekilde devam etti.

“Türk toplumu varlığını kalıcı kılmak için, kültürel, siyasal, sosyal alanda etkin olmaya çalışıldığı gibi ticari alanda da etkin olmak, birlikte hareket etmek kaçınılmazdır. Bir tarafta üzerinde yasadığımız ve neslimizin ikametini sürdüreceği yurdumuz Hollanda diğer tarafta gönül bağımızın olduğu aziz vatanimiz Türkiye. Her iki ülkeye de faydalı isler yapmak, Hollanda Türk toplumunun konumunu güçlendirerek mümkündür. Büyük düşünce adamı İsmail Gaspirali’nin ifade ettiği gibi, “Dilde birlik, iste birlik, fikirde birlik’’ şiarı, Hollanda Türk toplumunun bu topraklarda kalıcı olarak varlığını sürdürmesinin yegane yoludur.

İşte  bu yüzden Hollanda Türk toplumu geleceğini düşünen her bir girişimciyi birliktelik ruhuyla bir araya gelerek teşkilatlanmaya, güçlerini birleştirmeye davet ediyorum.

Güçlü bir TNOP daha güçlü bir Hollanda Türk toplumu demektir. TNOP olarak düzenlediğimiz toplantıya katilim sağlayarak bizleri onore ettiğiniz için çok teşekkür ederim” diyerek konuşmasını gerçekleştirdi.

TNOP (Türkiye Hollanda Girişimci Dernekleri Platformu) açılış konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçimiz Saban Dişli yapmış olduğu konuşmada, “Türkiye Cumhuriyetinin yetkilileri olarak sıkıntınız olması halinde personelimiz ile 24 saat hizmetinizdeyiz’ ’ifadelerini kullandı.

01-2

Sayın Dişli, TNOP ve böyle kuruluşların bu güzel ve halis niyetlerle yol alması çok önemli. Bu da başarıya götürür, hedeflere ulaştırır. Bu ülkede yasayan insanlarımızın başarıları her iki ülkenin liderlerine söylendi. Burada yasayan Türk kökenli Hollandalılar ikili ilişkilerin çimentosudur. Bu güzellikler de ancak hem Türkiye’mizi hem Hollanda’yı gururlandırır. Başarılı olabilmemiz için de, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkilileri olarak sıkıntınız olması halinde elimizden gelen gayreti yetkilerimiz doğrultusunda sizlere sunmaya hazırız.

Hollanda ile ilişkilerimiz çok güzel bir seviyeye geldi. Hollanda Başbakanı Rutte 14 Mart’ta Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret esnasında  baş başa gerçekleştirilen ikili görüşmeler çok başarılı geçti. 

Bizim Hollanda ile ilişkilerimiz 400 yılı askın sürmektedir. Bunu daha mükemmel bir hale getirmenin önemli adımlarından biride ticarettir diyerek ticarete verilen önemi Sayın Büyükelçimiz bir kez daha vurguladı.

Hollanda Türk Girişimcileri Dernekleri Platformu Başkanı Durmuş Doğan konuşmacılara birer Türk fincanı hediye ederek program sonunda davetlilere ikramda bulundu.

Sayın Doğan’ı bu güzel girişimden dolayı tebrik ediyor, TNOP’ un tüm şehirlerde başarılı bir şekilde teşkilatlanmalarını gerçekleştirip ticaret adına doğru ve güzel isler yapmalarını temenni ediyor başarılarının devamını diliyorum.

paltform

Saygılarımla,
Saadet Koral