Dörtlü sağ koalisyonun ortağı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Hollanda’ya gelecek sığınmacılarla ilgili ciddi kısıtlamalar getirmeyi planlıyor. Koalisyon protokolünde yer alan bir madde ise Almanya’daki siyasi çevrelerde hem olumlu hem de olumsuz tepkilere neden oldu. 

Koalisyon ortakları tarafından varılan anlaşmaya göre kara sınırlarında bulunan düzensiz göçmenler derhal Almanya ve Belçika’ya gönderilecek.

CDU/CSU parlamento grubu başkan yardımcısı Andrea Lindholz (CSU), “Hollanda'nın sıkılaştırma önlemlerini diğer AB ülkeleri pahasına planlaması doğru değil.” Yorumunu yaparken, Hollanda2daki koalisyonun göç politikasının Almanya’ya yük getireceğini belirtti.

Lindholz, “Geçen yıl kişi başına Hollandalıların neredeyse iki katı kadar iltica başvurusu aldık.” dedi ve Almanya'da farklı bir iltica politikası uygulanması çağrısında bulunarak “Almanya'da da gerçek bir iltica dönüşüne ihtiyacımız var. Ampel çok daha fazlasını yapmalı çünkü iltica rakamları hala çok yüksek.” Açıklamasını yaptı.

Federal Polis Sendikası Başkanı Heiko Teggatz ise, hem Hollanda’nın yeni göç politikasını övdü hem de Hollanda'dan sınır dışı edilmekle tehdit edilen kişilerin Almanya'ya gelmesinden korkulduğunu dile getirdi. Hollanda’da tam da Almanya'nın uzun zamandır ihtiyaç duyduğu şeyin hayata geçirildiğini söyleyen Teggatz, “Çekme faktörlerini en aza indiriyorlar ve insanları tutarlı bir şekilde sınır dışı etmek istiyorlar. Bunun başarı için bir reçete olabileceğinden çok eminim”dedi. 

Sendika başkanı Almanya sınırlarında sınır kontrollerini artırılmasını da düşünülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da yeni tartışma: Türk dönerinin adı değişecek mi? Almanya’da yeni tartışma: Türk dönerinin adı değişecek mi?

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş