İnşaat sektöründeki kriz dönemini atlatmak ve ev sahibi olmak isteyen aileleri desteklemeyi hedefleyen Hessen Eyaleti, yeni bir destek programı açıkladı. İlk kez ev almak isteyen her aileye yapılacak yardımla hem aileler desteklenmesi hem de inşaat sektörünün canlanması hedeflenmekte.

Eyalet tarafından yapılan açıklamada Hessengeld programında her alıcıya 10 bin euro maddi yardım yapılacağı, çocuk başına ise 5 bin euro ek destek sunulacağı belirtildi. Başka bir değişle iki çocuğu olan ve ev satın almak isteyen bir aile 30 bin euroya kadar destek alabilecek.

Yapılan mali desteğin, artan faiz ve inşaat maliyetleri nedeniyle genç ailelerin ev veya daire satın almasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

Hessengeld programı başvurularının bu yıl sonbahar aylarında ve eyalet hükümetinin yaklaşık 23 bin başvuru beklediği belirtiliyor. Eyalet Maliye Bakanı Alexander LorzDPA’ya verdiği bir röportajında, “İlk ödemeleri bu sonbaharda mümkün kılmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” şeklinde ifade kullandı.

2022 yılında Hessen'de yaklaşık 35 bin ev ve apartman satın alındı. Bakan, "Bizim varsayımımız, bunların yaklaşık üçte ikisinin, yani yaklaşık 23 bininin Hessengeld ile ilgili ilk satın alma olabileceği yönünde" dedi.
©Sonhaber.eu

Türkiye’de aracını bırakacak gurbetçiler için 185 gün şartı nasıl hesaplanır? Türkiye’de aracını bırakacak gurbetçiler için 185 gün şartı nasıl hesaplanır?

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.