Flaman Öğrenci Birliği Başkanı Lore Sleeckx, yaptığı açıklamada, okul yönetimlerinin yaşam tarzı konusunda hem öğrenciler, öğretmenler hem de velilerin dahil olduğu kapsamlı bir katılım süreci yürütmesi çağrısı yaptı. Sleeckx, "Eğer görüşmelerden sonra bir yasak kararı çıkarsa, biz de Öğrenci Birliği olarak bunu saygıyla karşılarız" dedi.

Bu açıklama, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) eğitimde başörtüsü yasağının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde (AİHS) yer alan din özgürlüğüne aykırı olmadığına karar vermesinin ardından geldi.

Üç Müslüman kadın, 2020 yılında, Flaman topluluk eğitimi (GO!) kapsamında başörtüsü yasağının AİHS'ye aykırı olduğunu düşündükleri için AİHM'e başvurmuşlardı.

Sleeckx, "Bizim için AİHM kararı bir son değil, aksine birbirimizle diyalog kurma fırsatıdır. Karara rağmen, pek çok öğrenci okulda yaşam tarzı sembolleri konusunda hala sorular ve endişeler taşımaktadır" şeklinde açıklama yaptı.

Birlik anketine göre yüzde 64 yasaklanmamasını istiyor
Flaman Öğrenci Birliği'nin 11 binin üzerinde öğrenci ile yaptığı anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 64'ü okulda başörtüsü gibi yaşam tarzını yansıtan sembollerin yasaklanmasını "iyi değil" veya "hiç iyi değil" şeklinde yorumluyor.

Ankete katılan öğrencilerin yüzde 13'ü yasağın iyi bir fikir olduğunu düşünürken, öğrencilerin yüzde 18'i yasağın kendileri için fark etmediğini belirtiyor.

Nisan ayında Brüksel'deki Erasmushogeschool öğrencileri, öğretmenlik eğitimi alan kız öğrencilerin karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek için başörtüsü yasağına karşı bir imza kampanyası başlatmıştı.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Avrupa'da hız sınırlarını aşan sürücüler için yeni uyarı sistemi Avrupa'da hız sınırlarını aşan sürücüler için yeni uyarı sistemi

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş