Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı

Brüksel'deki Erasmushogeschool öğrencileri, öğretmenlik eğitimi alan kız öğrencilerin karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek için başörtüsü yasağına karşı bir imza kampanyası başlattı. Kampanyada, özellikle başörtüsü yasağının öğretmenlik eğitimine başlamak isteyen kız öğrencilere engel teşkil ettiği ve böylece öğretmen açığının derinleştiğine vurgu yapıldı. 

Kampanya kısa sürede 2 bin 800 imza topladı. Kampanyanın öncülerinden Aaliyah Mouloud başlatılan imza kampanyasının amacının, genç nesillere ders verme hayalleri olan başörtülü öğretmen adaylarının önündeki engelleri kaldırmak olduğunu dile getirdi.

Mouloud ve kampanya destekçileri, başörtüsü yasağının kaldırılmasının, sadece öğretmen adaylarına değil, aynı zamanda eğitim sistemindeki öğretmen açığını kapatmaya da yardımcı olabileceğini savunuyor. Kampanyada, eğitimdeki çeşitliliği ve kapsayıcılığı artırmanın, genç nesillere değerli dersler aktarmanın önemi vurgulanıyor.

Başlatılan imza kampanyası Belçika siyaset arenasında da ilgi gördü. Özellikle Groen partisinden Flaman milletvekili Stijn Bex, başörtüsü yasağını kaldırmanın gerekliliğine vurgu yaptığı açıklamasında "İngiltere'deki polis teşkilatına bakın; orada memurların türban veya başörtüsü takmasına izin veriliyor ve yine de tarafsızlar" dedi. 

Başörtüsü takan öğretmenler için seçeneklerin çok sınırlı olduğunu belirten Bex, bu durumun öğretmen açığını kısmen kapatabileceğini, daha fazla Brüksellinin sınıflara girmesini sağlayabileceğini ifade etti. 

Katholiek Onderwijs Vlaanderen, başörtüsü politikasının öğretmen açığı üzerindeki etkisine dikkat çekti. Çatı örgütü, sınıfta başörtüsü takılmasının aslında büyük bir sorun teşkil etmediğini belirtirken, okul yönetimlerinin bu konuda özgür seçim yapma hakkına sahip olduğunu vurguladı.

İmza kampanyasına katılmak için www.petities.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.