Münih Gümrük Dairesi, vatandaşları gümrükten geliyormuş gibi gösterilen sahte e-postalar konusunda uyardı. Daire bu şekilde vatandaşlardan para talep edildiğini ve asla bu e-postalara itibar edilmemesi gerektiğini duyurdu.

Almanya’da ‘Bürgergeld’ miktarları şehirler arasında farklıklar gösteriyor Almanya’da ‘Bürgergeld’ miktarları şehirler arasında farklıklar gösteriyor

Dolandırıcılar “phishing mail” denilen yöntemle kendilerine kurban arıyor. Münih Gümrük Dairesi’nin adının kullanıldığı e-postalarda alıcılara, adlarına paket geldiği ve bu paketi almak için gümrüğe belli bir miktar ödeme yapılması gerektiği belirtiliyor. Alıcılardan kişisel bilgilerini girmeleri ve ödemenin yabancı bir banka hesabına yapılması isteniyor. Dolandırıcılar ayrıca,   tanınmış nakliye şirketleriyle ilişkili e-posta adreslerini kullanıyor ve alıcılar arasında kolayca kafa karışıklığına yol açabiliyor.

Münih Gümrük Dairesi, gerçek gümrük ödemelerinin yabancı hesaplara değil, direk olarak Federal Hazine'nin yerel hesaplarına yapıldığını ayrıca gümrükten ödeme taleplerinin postayla gönderildiğini, e-posta, telefon veya SMS ile iletilemeyeceğini vurguluyor. 

Münih'teki ana gümrük ofisinin basın sözcüsü Daniela Huber, bu tür e-posta veya mesajlar alındığında herhangi bir işlem yapılmadan doğrudan silinmesi gerektiğini tavsiye ediyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.