Bu yasa tasarısı, hayvanların anestezi uygulanmadan kesiminin yasaklanmasını da içeren ve hayvan refahını artırmayı amaçlayan yasa tasarısı Brüksel siyasetini karıştırdı.

Çarşamba günü yapılan meclis görüşmesinde Brüksel'de çoğunluğu oluşturan Hollandaca konuşan partiler, bölge hükümetine sunulan ve helal kesimi yasaklamaya yönelik tasarıyı engellemeyeceklerini açıkladı. 

Mevcut yasa tasarısı, hayvan refahı ile ilgili mevcut tüm yasaları tek bir çatı altında toplayarak, hayvanların pazarlarda satılmasını yasaklamayı, hayvanlara kötü muamele edenlere ağır para cezaları uygulamayı ve helal kesimin yasaklanmasını öngörüyor.

Bilindiği üzere Belçika’nın diğer bölgelerinde helal kesim yasağı uygulanıyor. Brüksel Bölge hükümeti ise henüz böyle bir yasağa onay vermiş değil. Mevcut yasa tasarısını bu yasama döneminde onaylanıp onaylanmayacağı henüz bilinmiyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Belçika'da konut fiyatları yükselişte: En pahalı bölge Elsene Belçika'da konut fiyatları yükselişte: En pahalı bölge Elsene

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.