Oldenzaal’da yaşayan Zoraya ter Beek, uzun zamandır depresyon, otizm ve 'borderline' kişilik bozukluğundan muzdarip. Ter Beek, doktorların kendisine "Senin için yapabileceğimiz başka bir şey yok" demesi üzerine ötanazi kararı aldığını duyurdu ve evinin salonunda koltukta yapılacak ötanazinin ardından yakılmak istediğini de belirtti.

Ötanazi işleminde doktor önce ona sakinleştirici, ardından da kalbini durduracak bir ilaç verecek.

Cenaze töreni istemediğini söyleyen 28 yaşındaki kadın, erkek arkadaşının küllerini 'ormanda seçtikleri güzel bir yere dökeceğini' belirtti. Zoraya, "Ölmekten biraz korkuyorum çünkü bu tamamen bilinmez bir şey. Sırada ne olacağını gerçekten bilmiyoruz – yoksa hiçbir şey yok mu? İşin korkutucu kısmı da bu" dedi.

Hollanda'daki Kampen İlahiyat Üniversitesi'nden sağlık etiği uzmanı Stef Groenewoud, "Ötanaziyi doktorlar ve psikiyatristler tarafından gündeme getirilen bir seçenek olarak görüyorum, oysa eskiden bu son çareydi. Özellikle psikiyatrik hastalıkları olan kişilerde sağlık çalışanlarının eskisinden daha kolay vazgeçtiği bir olgu görüyorum" ifadelerini kullandı.

Dünyada ötanazi uygulamasını kabul eden ilk ülke olan Hollanda’da, 2002 yılından bu yana, belirli koşullar altında ötanazi izni veriliyor. 2022 yılında Hollanda'da, 8 bin 720 kişi ötanazi yaptırdı. Bu, ülkedeki tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 5'ine denk geliyor. Şubat ayında da 93 yaşındaki eski başbakan Dries van Agt ve eşi, ötanazi ile el ele yaşamlarına son vermişti. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır? Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır?

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.