Hollandalı bir adam Çarşamba günü Almanya'nın güneyindeki Wangen im Allgäu'da bulunan bir süpermarkette 4 yaşındaki bir kız çocuğunu bıçakladı. Olayda ağır yaralanan çocuk hastaneye kaldırıldı. Hollandalı adamın neden böyle bir şey yaptığı ise bilinmiyor. Alman polisine göre kız ve annesi saldırganı tanımıyor. Kasaba halkı ise olayın şokunu henüz atlatmış değil.

Wangen im Allgäu’daki (Ravensburg bölgesi) Norma mağazasında, dün öğleden sonra gerçekleşen saldırıda, 34 yaşındaki saldırganın aniden kıza yaklaşıp, hiçbir sebep yokken bıçakladığı belirtiliyor. Basında çıkan haberlerde saldırganın Suriye kökenli Hollanda vatandaşı olduğu belirtildi.

Olaya tanık olan bir süpermarket müşterisi ise hızla adama müdahale ederek bıçağı elinden almayı başardı. Saldırgan olay yerine gelen polislere teslim oldu. Küçük kızın ambulansla hastaneye götürüldüğü ve daha sonra ameliyata alındığı belirtildi. Çocuğun hayati tehlikeyi atlattığı aktarıldı.

Belediye Başkanı Michael Lang yaşanan olayın dehşet verici olduğunu belirtti. Lang yerel medyaya verdiği demeçte, "Ben daha önce hiç böyle bir olay yaşamadım ve biz de toplum olarak (kasabayı kastederek) daha önce hiç böyle bir olay yaşamadık. Bir çocuğun aniden saldırıya uğraması hepimizi etkileyen bir şey. Şaşkınlık ve dehşet içinde kaldık.” dedi.

Süpermarket, saldırıdan kısa bir süre sonra polis araştırması için bir süre kapalı kaldı. Saldırgana müdahale ederek elinden bıçağını alan vatandaşa kahramanca davranışından dolayı ödül verileceği açıklandı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya'da malulen emeklilere ek zam müjdesi Almanya'da malulen emeklilere ek zam müjdesi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.