Den Haag Belediyesi bu yıl içerisinde şehrin birçok bölgesinde ücretli park yeri uygulaması başlatmayı düşünüyor. Vogelwijk, Moerwijk, Houtwijk, Morgenstond bu bölgeler arasında yer alıyor. Daha önceden Kijkduin’da da ücretli park uygulamasına geçilmek istendiği belirtildi ancak bu plan ertelendi.

Belediyenin planına göre Vogelwijk’da ücretli park yeri uygulaması bu yıl 1 Mayıs’da başlayacak. 2025 ve 2026 yıllarında Binckhorst ve Zuidwest’te Zichten, Dreven ve Gaarden bölgelerinde ücretli park yerleri oluşturulacak.

Belediyenin ücretli park yerlerinin genişletilmesi planı yerleşik halkın tepkisini çekti. Bu uygulamanın durdurulması için vatandaşların inisiyatifinde başlatılan bir imza kampanyasında konunun şehir halkına danışılması gerektiği belirtilerek, referanduma gidilmesi önerisinde bulunuldu. 

Referandum için açılan imza kampanyasında şehir sakinlerinin gereksiz yere yüksek maliyetlere itildiği ve özellikle yaşlıların ücretli otopark uygulamasının başlamasıyla sosyal olarak izole olabileceklerine vurgu yapıldı.

Kampanyada Den Haag belediyesine vatandaşların ücretli otopark uygulamasının yaygınlaştırılması lehinde veya aleyhinde görüş bildirebilecekleri bir referandum düzenlenmesi için çağrı yapıldı. 

İmza kampanyasına www.hartvoordenhaag.nl sayfası üzerinden destek verebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

IOT Başkanı Baran: Hollanda’da emekli olan göçmenlerin, yurtdışındaki mal varlığı araştırılmasın IOT Başkanı Baran: Hollanda’da emekli olan göçmenlerin, yurtdışındaki mal varlığı araştırılmasın

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.