Hollanda'da öğrenciler için eğitim maliyetleri artıyor Hollanda'da öğrenciler için eğitim maliyetleri artıyor

Neredeyse 500 yıldır çalan kilise çanı aniden durmak zorunda kaldı: 'Bir kişi şikayet etti.' Hollanda’nın Zevenhuizen köyünde neredeyse 500 yıldır çalan kilise çanının yapılan şikayet üzerine gece saatlerinde çalınmamasına karar verildi.

Belediye tarafından alınan karar uyarınca, Dorpsstraat'taki kilise kulesindeki çanlar, gece saat 23.00 ile sabah saat 7.00 arasında çalınamayacak.

Zevenhuizen'in bağlı olduğu Zuidplas Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Bir gürültü ölçümünden sonra, gece saatlerinde belirlenen normun aşıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine çanların gece çalması durduruldu.” ifadesine yer verildi.

Kilise başkanı Van den Hoek, "Elbette, yasa yasadır," şeklinde açıklama yaparken, 1636'dan kalma kilisenin çanları ile ilgili hiçbir şikayet almadıklarını dile getirdi. “Ama yine de bir köyde sadece bir kişinin gece saatlerinde kilise çanlarının duyulmasını engelleyebilmesi oldukça ilginç.” dedi. Başkana göre çanların çalması dini açıdan olmasa bile, tarihi açıdan önemliydi.

Zoeterwoude'den çan yapımcısı Cees Elderhorst, Omroep West’e yaptığı açıklamada, bölgeye yeni gelenlerin kilise kulesinden gelen gece gürültüsünden rahatsız olduklarını dile getirdi. Sorunun daha çok, insanların bir ev satın alırken sadece gösterim gününde etrafa bakmaları ve bir cumartesi veya akşam saatlerinde neler olduğunu araştırmamalarından kaynaklanıyor.

Geçen yıl Voorburg'daki 185 yıllık Martinuskerk'in yakınındaki yeni sakinler, gece çan sesinin durdurulması talebinde bulunmuş ve bu talepleri karşılık bulmuştu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş