Almanya’da Bürgergeld, yani vatandaşlık parası miktarı yaşam konuşllarına ve enflasyona bağlı olarak 1 ocak 2023 itibariyle artırıldı. Ancak herkes aynı miktarda yardım almıyor. Her alıcının ne kadar hak sahibi olduğu ayrı ayrı hesaplanıyor. Kişinin nerede yaşadığı da büyük önem taşıyor.

Almanya’da hafta sonunda rekor trafik yoğunluğu bekleniyor! Almanya’da hafta sonunda rekor trafik yoğunluğu bekleniyor!

Echo24.de Federal İş Ajansı verilerine dayanarak hazırlanan haberde bürgergeld miktarlarının bölgeden bölgeye farklılıklar gösteriyor. 

Ajansın 2024 Ocak ayı verilerine göre, en yüksek bürgergeld miktarları arasında ortalama 1536 euro ile Hamburg, 1571 euro ile Hessen’deki Main-Taunus-Kreis, 1505 euro ile  Offenbach, 1488 euro ile Landkreis Böblingen ve 1475 euro ile Dortmund yer aldı.

En düşük vatandaşlık mikarları arasında ise 1275 euro ile Ludwigsburg, 1188 euro ile Thüringen, 1170 euro ile Baden-Württemberg  ve 1060 euro ile Sigmaringen geldi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş