Den Haag’da yürütülen koalisyon görüşmeleri sonuca bağlandı. Özgürlük Partisi (PVV), Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD), Yeni Sosyal Sözleşme Partisi (NSC) ve Çiftçi Vatandaş Hareketi Partisi (BBB) geçici bir koalisyon anlaşması imzaladı. PVV lideri Wilders, dört partinin bir müzakere anlaşmasına vardığını açıkladı.

Partiler arasında varılan anlaşma partilerin kendi kurullarına sunulacak. Metnin kabul edilmesi halinde nihai anlaşmaya varılmış olacak.

Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı

Dört partinin oluşturacağı koalisyon hükümeti görüşmeleri sonuçlanmış olsa da henüz başbakanlık koltuğuna kimin oturacağı netlik kazanmadı. Wilders, partilerin bu konuyu ele aldığını ancak bu görüşmeyi "daha sonraki bir tarihte devam ettireceklerini" söyledi. 

on günlerde siyasi çevrelerde eski bakan Ronald Plasterk'in adı üzerinden spekülasyonlar yapılsa da bu konuda net bir açıklama gelmedi. Diğer parti liderleri de Mark Rutte'nin yerine kimin geçeceği sorusuna yanıt vermek istemedi. NSC lideri Omtzigt, "Bu konuda açıklama yapmayı Sayın Wilders'a bırakıyorum" dedi.

BBB lideri Van der Plas, bir müzakere anlaşmasına varılmasının "Hollanda için çok güzel" olduğunu belirtti: "Ülkeyi tebrik ediyorum."dedi.

VVD lideri Yesilgöz, önemli son adımların atıldığını söyledi. Son görüşmelerin iyi bir atmosferde geçtiğini belirten Yeşilgöz, ancak hala zamana ihtiyaç olduğunu belirterek, “Gelecekteki hükümet için çerçeveleri belirliyorsunuz.” açıklamasında bulundu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş