Almanya'da emniyet teşkilatları içinde halihazırda görevli olan 400'den fazla polis memuru hakkında aşırı sağ görüşe sahip olduğu şüphesiyle soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı

Almanya’nın bilinen medya organları Stern ve RTL tarafından yapılan bir araştırmada, hali hazırda emniyet teşkilatında görevli olduğu bilinen 400 polisin aşırı sağ görüşe sahip olduğu veya çeşitli komplo teorileri ürettikleri şüphesiyle soruşturma açıldı.

On altı eyaletin içişleri bakanlığından elde edilen bilgilere dayanarak yapılan araştırmada, bazı memurlar hakkında disiplin soruşturmalarının yürütüldüğü belirtildi.

Araştırmada Berlin, Mecklenburg-Batı Pomeranya, Bremen ve Thüringen olmak üzere 4 eyaletten güncel rakamların sağlanamadığı bu nedenle gerçek sayının çok daha fazla olabileceğine vurgu yapıldı.

Araştırmalara yönelik bir açıklama yapan Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, "Anayasa temelinde hareket etmeyen, bunun yerine aşırılıkçı görüşlerin peşinde koşan polis memurları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü açısından büyük bir tehlikedir.” dedi. Bakan bu tür kişilerin polislik mesleğine hiç başvurmamaları gerektiğini kaydetti.

Alman Federal Meclisi federal polis komiseri Uli Grötsch ise “Aşırı sağcıların kasıtlı olarak polisi istikrarsızlaştırmaya çalıştığı bir zamanda yaşıyoruz.” ifadesini kullanarak muazzam bir tehdit potansiyeli gördüğünü belirtti, tehlikenin her zamankinden büyük olduğunu kaydetti.

Alman polisi içindeki aşırıcılık yıllardır soruşturma altında. İçişleri Bakanlığı 2022’de bu durumla ilgili bir rapor yayınladı ve üç yıllık bir süre zarfında 327 polis memurunun aşırı sağ görüşlü olduğunun tespit edildiğini açıkladı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.