Feyenoord takım kaptanı Orkun Kökçü, hafta sonunda oynanacak maçta LGBT'yi simgeleyen gökkuşağı renklerindeki “OneLove” pazu bandı yerine üzerinde “Herkese saygı” bandı takacak.

Profesyonel futbol kulüplerinin kaptanlarından Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak maçlarda OneLove kampanyasına destek vermek adına ırkçılık ve ayrımcılığa karşı olduğunu belirtmek için gökkuşağı renklerindeki pazu bandı takmaları istendi. Feyenoord takım kaptanı Orkun Kökçü bu bandı takmayacağını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından dün akşam saatlerinde kulüp tarafından yapılan açıklamada kaptan Kökçü’nün klasik yeşil renkli pazu bandı takacağı ancak bandın üzerinde “Herkes saygı” sözünün yazılı olacağı belirtildi.

Kökçü “Herkes saygı” ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu şekilde, bu eylemin altında yatan mesaja yani, ırkçılık ve ayrımcılığa karşı katkıda bulunmak istiyorum. Pazar günü yine gururla takacağım kaptan kolluğumuzun üzerindeki yazı bana daha çok yakışıyor. “şeklinde ifade kullandı.

Yedek kaptan Gernot Trauner de ırkçılık ve ayrımcılık ile mücadele için yapılan girişimi desteklediğini belirtti. Trauner Feyenoord kulüp kanalında verdiği bir röportajda “Biz futbolcular, ırkçılık ve her türlü ayrımcılığa karşı sesimizi yükseltecek platforma sahibiz. Bunu yapmaya devam etmemizin önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Toplumdaki kabulün, kampanyaları desteklemek için kendi yolunu seçen insanları kabul etmeyi içermesi gerektiğine inandığını belirten Trauner Kökçü'nün seçimine de saygısının olduğunu belirtti ve “Futbol soyunma odası, farklı geçmişlere sahip insanların nasıl birlikte yaşayabileceğinin ve hatta birbirine sıkı sıkıya bağlı bir takım oluşturabileceğinin harika bir örneği. Bunu yaygınlaştırmak istiyoruz.” şeklinde ifade kullandı.
 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Orkun Kökçü sosyal medya

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.