Kiralık konut platformu Pararius, yılın ikinci çeyreğine ait konut kiraları analizini yayınladı. Hollanda genelinde, ikinci çeyrekte serbest sektördeki konut kiraları, geçen yıla göre ortalama yüzde 0.4 oranında artmasına rağmen Amsterdam, Rotterdam ve Den Haag gibi büyük şehirlerdeki artış yüzde 7 ila 8’e kadar çıktı. Eindhoven ve Utrecht’te artış yüzde 5 civarında gerçekleşti.

Pararius’un analizine göre ülkenin beş büyük şehrinde konut arzı yüzde 27 oranında azaldı. Bu durum da kiraya verilen konutların fiyatlarını yükseltti. Özellikle ev sahiplerinin, konutlarını kiralamaktan vazgeçip satmaya yönelmeleri, kiralık konut fiyatlarının artışını tetikledi.

Şirket, son zamanlarda kiralık konutlar için de satılık konutlarda olduğu gibi fiyat teklifleri verildiğini açıkladı.

Kiralık konut arzının düşme nedenlerinden birini de uygulanan katı kurallar olduğunu belirten Pararius kurucusu Jasper de Groot, konutların kiraya verilmesinin ev sahibi açısından daha az karlı olduğunu, bu nedenle daha çok satmaya yöneldiklerini belirtti.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş