Hollanda’da yalnız yaşarken ölen ve cenazesi haftalar, aylar hatta yıllar sonra bulunan kişilerle ilgili araştırma rakamları mevcut değil. Ancak resmi kaynaklar bu durumun giderek yaygınlaştığı görüşünü paylaşıyor. Polis, ölen kişilerin günlerce, haftalarca, aylarca ve bazen yıllarca evlerinde ölü yattığına dair artan sayıda rapor aldığını belirtiyor.

En son yaşanan vaka Gelderland Eyaleti Westervoort belediyesinde gerçekleşti. Bergse Maat'ta bir eve giden bir marangoz kapısını uzun süre çaldığı 80 yaşındaki bir adamın öldüğünden şüphelenerek polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri adamı yatağında ölmüş olarak buldu. Marangozun kapı açılmadığında posta kutusundan içeri baktığı ve yılın bu zamanında olmayacak kadar çok sinekle karşılaşması üzerine ihbarda bulunduğu belirtildi. 

Evin önünde biriken postalardan yaşlı adamın yaklaşık 2 hafta önce öldüğü anlaşıldı. Adamın ölümünün doğal yolla gerçekleştiği belirtildi.

Den Bosch polisi bu yılın başlarında Facebook'ta yaptığı bir paylaşımda 'Hiç kimse bu kadar uzun süre fark edilmemeyi hak etmiyor' diye yazdı. Bu paylaşım, beş ay önce evinde öldüğü anlaşılan bir adamın cenazesinin bulunmasının ardından geldi.

Kasım ayı başında ise Rotterdam’da polis memurları, bir yıl önce evinde, muhtemelen doğal nedenlerle öldüğü düşünülen bir adamın cesedini buldu.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yaşanan bir başka vakada ise Amsterdam Zuid-Oost bölgesinde Nieuwlandhof adresindeki bir apartman dairesi tahliyesinde, konutun içinde bir adamın cesedi bulundu. Adamın yaklaşık 3 yıl önce öldüğü düşünülüyor.

Polis vatandaşları uyarıyor
Polis, sosyal medya üzerinden mahallelerde daha fazla sosyal kontrol yapılması çağrısında bulunuyor. Paylaşımlarda “Komşunuz aniden ses çıkarmıyor mu? Ya da ön kapının arkasında postalar mı birikiyor? O zaman zili çalın. Yanıt gelmezse akrabalarını ya da polisi arayın.” ifadelerine yer veriliyor.

En korkunç olay: 10 yıl önce öldüğü ortaya çıktı
Hollanda’da yalnız yaşadığı ve evinde ölü bulunduğu belirtilen vakalar arasında en korkunç olanı 2013 yılında yaşandı. Rotterdam’da  bir binada tamirat işi yapan işçiler uzun süre silini çaldıkları dairenin kapısı açılmayınca şüphelenerek polise haber verdi. Olay yerine gelen ve söz konusu daireye giren güvenlik görevlileri 74 yaşındaki bir kadının cesediyle karşılaştı. Kadının 10 yıl önce doğal yolla öldüğü tespit edildi. Ancak yaşanan bu olay büyük tepkilere neden oldu. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş