Geçtiğimiz ay içinde pestisit tespit edilen Häagen-Dazs vanilyalı dondurmaları raflardan toplatan General Mills firması, yeni bir güncelleme yayınladı.

Son yayınlanan güncellemede vanilyalı dondurmaların haricinde farklı tatlardaki diğer dondurma çeşitlerinde de pestisit bulunduğu ve ürünlerin önlem amaçlı  raflardan toplatıldığı belirtildi.

General Mills firmasından yapılan açıklamada, Belçika Çikolatası, Macadamia Fındığı Gevrek, Pralin ve Krem, Kurabiye ve Krema, Vanilya ve Ceviz ile Duo Vanilyalı Fındıklı & Karamel Crunch tatlarındaki Häagen-Dazs dondurmalarında eser miktarda Etilen Oksit (ETO) tespit edildiği, bu nedenle belirtilen kod, gramaj ve raf ömrü olan ürünlerin geri çağrıldığı belirtildi.

Geri çağrılan ürünlerin listesi:

hagen dazs geri cagirma liste

Satış bedeli iade edilecek
General Mills, tüketicilere satın alınan ürünlerin tüketilmemesini ve şirkete ulaşılması halinde satın alım bedelinin kendilerine iade edileceğini açıkladı. 

Bunu için www.generalmills.com web sitesi üzerinden bu linki tıklayarak yapabilirsiniz.

Bu Häagen-Dazs geri çağırma hakkında daha fazla bilgi almak için şirketin 0800 – 333 231 numaralı telefonundan Tüketici Hizmetleri ile iletişime geçebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Etilen oksit nedir?
Etilen oksit renksiz, çok hafif kokusu olan havadan biraz daha ağır, yanıcı ve patlayıcı, suda, alkolde ve diğer organik çözücülerde çözünebilen toksik bir gazdır. 

Mikrobiyolojik aktiviteyi durdurucu etkisi sebebiyle sterilizasyon amaçlı medikal kullanımı, polyester ve antifriz üretimi için kullanılan etilen glikolün üretimi gibi birçok endüstriyel kullanımı mevcuttur.

Gıda endüstrisinde ısıl işlem uygulanmadan mikrobiyolojik sterilizasyonun gerçekleştirilebilmesi ve tarım uygulamalarında zararlılar üzerindeki öldürücü etkisinin yüksek olması sebebiyle kullanımı bazı ülkelerde hala devam etmektedir. Ancak bu ürünün bitki koruma ürünü olarak kullanılması Avrupa'da yasaklanmış durumda.

Etilen oksit kanserojen olarak kabul ediliyor ve Avrupa’da kullanımı yasak olan bir ürün. Tüketildiğinde ani bir tehlike olmamasına rağmen, etilen oksit ile kontamine olmuş ürünlerin sık tüketilmesi, uzun vadeli sağlık riskleri oluşturabiliyor. 
 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın