General Mills firması belirli Häagen-Dazs ürünlerinde eser miktarda pestisit tespit edilmesinin ardından, önlem amaçlı vanilyalı dondurmaların geri çağrılmasına karar verdi.

General Mills firmasından yapılan açıklamada, vanilyalı Häagen-Dazs dondurmalarında eser miktarda Etilen Oksit (ETO) tespit edildiği, bu nedenle belirtilen kod ve gramajdaki ürünlerin market raflarından toplatıldığı belirtildi.

Açıklamada, geri çağrılan ürünlerin; son kullanma tarihi 3/8/2022 ile 8/5/2023 tarihleri arasında ve barkodu 3415581101010 olan, 460ml’lik kutular ile son kullanma tarihi 21/5/2023'ten önce olan mini kutular (mini-cups) ve bardak dondurmalar için geçerli olduğu belirtildi. 

Belirtilen gramaj ve son kullanma tarihi olan vanilyalı dondurmaların dışındaki diğer dondurma çeşitlerinde bir sorun olmadığı özellikle vurgulandı.

Satış bedeli iade edilecek
General Mills, tüketicilere satın alınan ürünlerin tüketilmemesini ve şirkete ulaşılması halinde satın alım bedelinin kendilerine iade edileceğini açıkladı. 

Bunu için www.generalmills.com/privacy-security/vanillarecall-nl web sitesi üzerinden bu linki tıklayarak yapabilirsiniz.

Bu Häagen-Dazs geri çağırma hakkında daha fazla bilgi için şirketin 0800 – 333 231 numaralı telefondan Tüketici Hizmetleri iletişime geçebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Etilen oksit nedir?
Etilen oksit renksiz, çok hafif kokusu olan havadan biraz daha ağır, yanıcı ve patlayıcı, suda, alkolde ve diğer organik çözücülerde çözünebilen toksik bir gazdır. 

Mikrobiyolojik aktiviteyi durdurucu etkisi sebebiyle sterilizasyon amaçlı medikal kullanımı, polyester ve antifriz üretimi için kullanılan etilen glikolün üretimi gibi birçok endüstriyel kullanımı mevcuttur.

Gıda endüstrisinde ısıl işlem uygulanmadan mikrobiyolojik sterilizasyonun gerçekleştirilebilmesi ve tarım uygulamalarında zararlılar üzerindeki öldürücü etkisinin yüksek olması sebebiyle kullanımı bazı ülkelerde hala devam etmektedir. Ancak bu ürünün bitki koruma ürünü olarak kullanılması Avrupa'da yasaklanmış durumda.

Etilen oksit kanserojen olarak kabul ediliyor. Tüketildiğinde ani bir tehlike olmamasına rağmen, etilen oksit ile kontamine olmuş ürünlerin sık tüketilmesi, uzun vadeli sağlık riskleri oluşturabiliyor. 

Foto: General Mills

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın