RTL haber sitesinin yaptığı bir araştırmaya göre Zuid Holland bölgesinde yaşayanlar çeşitli nedenlerden suç örgütlerinin ağına düşme riski en fazla olanlar. Bunun yanı sıra Rotterdam, Schiedam ve Den Haag da riskin en fazla olduğu şehirlerin arasında yer alıyor.

RTL’in araştırma editörleri kriminologlar ve bu alandaki uzmanlara danışarak hazırladıkları “Yeraltı Dünyası Haritası” ile ilk kez belediyelerin, bu belediye sınırları içinde yaşayanların ve şirketlerin organize suçların etkisine karşı ne kadar savunmasız olduğunu araştırdı. 

Araştırma sonucuna göre çıkartılan “Yeraltı Dünyası Haritası” suç örgütlerine katılan veya katılma riski taşıyan kişilerin, genellikle sorunlu gençler, borç batağına batanlar ve uyuşturucu kullananlar olduğu gerçeğini bir kez daha göz önüne serdi. 

Heerlen şehri ilk sırada geliyor
Elde edilen verilere göre hazırlanan listenin başında Heerlen şehri geliyor. Bu şehirde uyuşturucu ve silah ile ilgili suç olaylarının oldukça yüksek olduğu görülüyor. Polis verilerine göre yılbaşından bu yana şehirde 131 uyuşturucu vakası ve 48 silah vakası yaşanmış. Ancak organize suç, eski maden kasabasını görünmez bir şekilde ele geçirmiş gibi gözüküyor. 

Heerlen’deki konutların neredeyse yüzde beşi herhangi bir suç nedeniyle hüküm giymiş kişilerin elinde bulunuyor. Şehirde her 15 gençten 1'i uyuşturucu suçuna bulaşma riskini taşıyor ve her 8 haneden 1'i borçlarla boğuşuyor.

Rotterdam ve Den Haag üst sıralarda
Ortaya çıkan verilere göre Hollanda’daki dört büyük şehirden ikisi suça dahil olma riskinin en yüksek olduğu şehirler içinde ve üst sıralarda yer alıyor. Buna göre Rotterdam listede üçüncü sırada ve Den Haag dördüncü sırada bulunuyor.

Polis raporları da bu yıl Rotterdam’da suç ortamında meydana gelen bir dizi silahlı saldırı ve patlama ile sarsıldığı bilgisini doğruluyor. Bazı kaynaklara göre bu saldırı ve patlamaların esas nedeni uyuşturucu ile ilgili suçlar.

Listede bir dikkat çeken nokta daha Heerlen’in yanı sıra Limburg bölgesinde 2 ayrı yerleşim yerinin daha bulunması.  Listenin ikinci sırasında Kerkrade, yedinci sırasında Sittard-Geleen ve 9’uncu sırasında da Brunssum Bulunuyor.

Araştırma sonucunda çıkan verilere göre suç örgütlerinin en fazla aktif olduğu ilk on şehir şu şekilde:

  1. Heerlen
  2. Kerkrade
  3. Rotterdam
  4. Den Haag
  5. Arnhem
  6. Schiedam
  7. Sittard-Geleen
  8. Helmond
  9. Brunssum
  10. Roermond

Uyuşturucu ve silahlı suçlar
Uyuşturucu için önemli bir geçiş ülkesi olan Hollanda'da suç döngüsünde milyarlarca euro harcanıyor ve bu nedenle toplumu giderek daha fazla ele geçirmeye çalışıyor. Örneğin; kenevir tarlası haline getirilen evler veya arsalar, suç işleri için işe alınan gençler veya kara para aklayan ve böylece dürüst girişimcileri alışveriş caddelerinden taşınmaya zorlayan suç merkezi dükkanlar gibi toplum içinde yayılmaya devam ediyor. 

Farklı veriler bir araya getirildi
Jasper Bunskoek ve Koen Voskuil tarafından kaleme alınan ve kriminologlar, suç uzmanları ve veri bilimcilerin yardımıyla seçilen yirmi gösterge temelinde değerlendirilen “Yeraltı dünyası Haritası” adlı araştırma sonuçlarında belediyelerin suça karşı ne kadar savunmasız olduğuna bakıldı. Araştırmacılar ayrıca; hükümet platformu Zicht op Ondermijning, Polis, Financial Intelligence Unit, Merkezi İstatistik Bürosu (CBS), Meld Misdaad Anoniem, Graydon ve de Leefbaarometer verilerini de kullandı.

©Sonhaber.eu
Foto: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.