Perakende zinciri Primark, çocuklar için üretilen ahşap yemek tabaklarının sağlık açısından zararlı madde içerdiği gerekçesiyle geri toplattığını açıkladı.

Firma tarafından yapılan açıklamada; geri çağırma işlemine tabi olan tabaklarda yasaların izin verdiğinden daha yüksek oranlarda kurşun ve formaldehit tespit edildiği, bu maddelerin gıdalara bulaşmasının sağlık açısından risk oluşturabileceği vurgulandı.

Satıştan geri çekilen ahşap tabakların özellikleri şu şekilde:
11 Ekim 2021'den itibaren satışta olan, Bunny figürlü tabak, Kimball no. 8096001
11 Ekim 2021'den itibaren satışta olan, ayıcık figürlü tabak, Kimball no 8096002 
2 Haziran 2022'den itibaren satışta olan, Gökkuşağı figürlü tabak, Kimball no. 7981401 

Firma açıklamasında daha önceden bu tabaklardan satın alan müşterilerin, tabakları kesinlikle kullanmaması tavsiyesinde bulundu. Müşterilerin ürünleri, herhangi bir Primark şubesine bırakması halinde kasa fişi olmaksızın ürünün satış bedelinin kendisine geri iade edileceği belirtildi.

Firma; ağustos ayında da Winnie the Pooh figürlü ahşap tabakları aynı gerekçe ile satıştan çektiğini açıklamıştı. Geri çağrılan Winnie the Pooh tabaklarını görmek için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

Primark'ın geri çağrım bildirisi ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler şirketin müşteri hizmetleri departmanıyla [email protected] mail adresi aracılığıyla iletişime geçebilir.
primark uyarı

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.