Soest’da annesi ile birlikte ikamet eden Melisa D. geçen yıl Kasım ayı başında kızını kaçıran ve Bulgaristan’da yakalanan Zakir D. Tutukluluğunun sonlanması için mahkemeye başvurdu. Bu hafta görülen mahkemede hâkim Zakir D.’nin bu eylemi tekrarlama ihtimali bulunduğu için bu isteği kabul etmedi. 

Melisa’nın annesi basına yaptığı açıklamada mahkemenin kararından memnun kaldığını belirtti. Anne daha önce mahkemenin eski eşini bırakma ihtimaline karşı buradan kaçmak için bavulunu hazır tuttuğunu belirtmiş, “Bize ne yaptığına dair hiçbir fikri yok ve eve gitmesine izin verildiğinde ne yapacağı belirsiz.” şeklinde ifade kullanmıştı.

Zakir D., niyetinin Melisa'yı annesinden temelli ayırmak olmadığını, kızı ile birlikte Türkiye'deki hasta kardeşini ziyaret etmek istediğini belirtti. Zakir mahkemede bu ziyareti eski eşine söylediğini ve onun da “evet” diye cevap verdiğini kaydetti.

Savcı ise bu bilgilerin hiç birinin doğru olmadığını kızın annesi, hokey kulübü, okulu ve annesinin işvereninin bu konuda hiçbir şey bilmediğini aktardı. Savcı okulların tatil olmadığını ve Melisa'nın yolculuk için yanında bagajı bulunmadığına vurgu yaparak, Zakir D.’nin kızıyla ilgili anlaşmaları ve kuralları sistematik olarak ihlal ettiğini belirtti.

Zakir D. ve eski eşi yaklaşık 10 yıl önce boşanmış olmalarına rağmen hala aralarında büyük anlaşmazlıkların yaşandığı belirtiliyor.

Evini ve işini kaybedebilir!
Zakir D.'nin avukatı, mahkemeden, elektronik kelepçe, uzaklaştırma kararı ve şartlı tahliye servisine rapor verme zorunluluğu gibi olası tüm kontrol yöntemleriyle müvekkilinin serbest bırakılması talebinde bulundu. Avukat Zakir D.’nin daha uzun süre tutuklu kalması halinde işini ve evini kaybetme riski olduğunu belirtti. 

Zakir D. de mahkemeden kendisine güvenmesi için yalvardı. "Kızıma gitmeyeceğime dair Kur'an, İncil ve bütün kutsal kitaplar üzerine söz ve yemin ederim" dedi. Ancak mahkeme, kaçırma girişiminin tekrarlanma riskinin büyük olduğunu belirterek bu isteğini reddetti.

Melisa’nın kaçırılması
Soest’ta ikamet eden Melisa, 1 Kasım 2022’de akşamüzeri arkadaşlarıyla hokey kulübüne gitmek için evden çıktı. Ancak arkadaşları randevuya gelmeyen melisa için evine gitti ve kızın ortadan kaybolduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Melisa’nın annesi polise başvurdu ve geniş çaplı bir arama başlatıldı. Aynı gün akşam Melisa’nın bisikleti ve yanında çantası bulundu.

O andan itibaren polis Melisa’nın Türk asıllı babası tarafından kaçırılma ihtimali üzerine yoğunlaştı, uluslararası arama başlattı. En sonunda Melisa ve babası Bulgaristan’da bir araç içinde yakalandı. Polis Türk babanın kızını büyük ihtimalle Türkiye’ye kaçırmak istediğini bildirdi. 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.