Salı günü akşamüzeri Soest’taki evinden hokey kulübüne gitmek için çıkan, 11 yaşındaki Melisa Demir sağ salim geri bulundu. Polis Melisa ve onu kaçıran babasının Bulgaristan’da yakalandığını açıkladı. Küçük kız Hollanda’ya geri getirilmek üzere şimdilik güvenli bir yere nakledildi. Küçük kızı kaçıran babası ise gözaltına alındı.

Soest’ta ikamet eden Melisa, Salı günü akşamüzeri arkadaşlarıyla hokey kulübüne gitmek için anlaştı. Randevusuna gelmeyen Melisa’yı merak eden arkadaşları küçük kızın evine gittiğinde orada olmadığını fark etti. Bunun üzerine Melisa’nın annesi polise başvurdu. 

Yapılan ihbar üzerine harekete geçen polis ve savcılık büyük çaplı bir arama başlattı. Arama esnasında, Salı akşamı geç saatlerde Melisa’nın bisikleti bulundu. O andan itibaren polis Melisa’nın Türk asıllı babası tarafından kaçırılma ihtimali üzerine yoğunlaştı. 

İkili Bulgaristan'da yakalandı
Bu ihtimal üzerine giden Hollanda polisi uluslararası arama başlatarak gerekli sınır kapılarına ikili için arama emri gönderdi. Ayrıca olası tüm kaçış yolları da belirlendi. En sonunda Melisa ve babası Bulgaristan’da bir araç içinde yakalanabildi. Türk babanın kızını büyük ihtimalle Türkiye’ye kaçırmak istediği aktarıldı.

Polis tarafından yapılan son açıklamada, Melisa’nın sağlık durumunun iyi olduğu ve en kısa sürede Hollanda’ya geri getirilmek üzere Bulgaristan’da güvenli bir yere nakledildiği belirtildi. Polis küçük kızı kaçıran babanın da gözaltına alındığını aktardı.

Kaçırma tehdidi biliniyordu
Algemeen Dagblad gazetesinde konu ile ilgili yer alan haberde Melisa’nın olası bir kaçırma tehlikesi altında olduğunun polis ve genç kızın gittiği okul tarafından bilindiği aktarıldı. Melisa’nın annesi ve babasının yaklaşık 10 yıl önce boşandığı belirtilen haberde ikili arasında mahkemelerin devam ettiği aktarıldı. Anne gazeteye yaptığı açıklamada “Eski eşim ve ben yaklaşık on yıldır ayrıyız ve kızını görmesine izin verilmiyor. Onu başından beri kaçırmakla tehdit ediyordu.” şeklinde ifade kullandı.

Haberde ayrıca; Melisa’nın gittiği ilkokulda da babasının onu görmesine artık izin verilmediğinin bilindiği belirtildi. AD’ye göre okul müdürü Annalies Warnaars birkaç hafta önce sosyal görevliler tarafından bilgilendirildi ve kendisine 46 yaşındaki adamın fotoğrafları ve arabasının plaka numarası iletildi.

© Sonhaber.eu
Foto: Politie.nl

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.