İş koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlara zam talebinde bulunan belediye memurları, temizlik görevlileri ve sokakların güvenliğinden sorumlu boa memurları bugün greve gitti. Hollanda İşçi Sendikaları Konfederasyonu (FNV) iş bırakma eyleminin iş verene yönelik güçlü bir sinyal olacağını tahmin ediyor. 

FNV açıklamasına göre bugün ve yarın Almere’de çöpler toplanmayacak, Çarşamba günü Tilburg ve Rotterdam’da iş bırakma eylemi gerçekleşecek. Önümüzdeki hafta pazartesi ise Amsterdam belediyesindeki memurlar ve çöpçüler greve gidecek.

FNV Almere'deki grev nedeniyle evsel atıkların toplanmayacağı ve yer altı konteynerlerinin boşaltılmayacağını açıkladı. Belediyeye göre greve tüm çalışanlar dahil olmayacak ancak k. 

Konfederasyonun açıklamasında göre Almere, Rotterdam, Tilburg ve Amsterdam’da gerçekleştirilecek grevde, diğer şartların yanı sıra, yüzde 12'lik bir ücret zammı ve iş koşullarında iyileştirme talepleri hatırlatılacak.

Eylem programı
24 ve 25 Ocak günlerinde Almere’de temizlik işçileri çöpleri toplamayacak. Belediye memurları ise dayanışma amacıyla birkaç saat iş bırakacak.
25 Ocak günü Tilburg’da çöpçüler, Boa’lar ve ofis çalışanları 13:00 ile 14:00 saatleri arasında ve Rotterdam’daki memurlar ise 14:00 ile 16:00 saatleri arasında iş bırakacak.
30 Ocak tarihinde Amsterdam belediyesi çalışanları saat 09:00 ile 12:00 arasında iş bırakacak.

FNV'ye göre, toplu iş sözleşmesine dahil olan 187 bin memur bulunmakta. Belediyeler maaşlara şubatta yüzde 5 ve nisanda yüzde 3 zam teklifinde bulundu ancak FNV bir yıllık bir süre için yüzde 12’lik bir maaş zammı talebinde bulundu. Sendika ayrıca 2024 yılı için toplu iş sözleşmesinde enflasyona bağlı olarak otomatik bir artış yapılmasını talep ediyor. 

Sendika, Hollanda Belediyeler Birliği (VNG) ile yapılan toplu pazarlıkların boşa çıkmasının ardından Kasım ayı ortasında yaptığı açıklama ile greve gidileceği sinyalini vermişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.