Haziran ayının ilk günü bir parkta kaybolan ve yaklaşık 3 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Gino van der Straeten’in katil zanlısı 22 yaşındaki Donny M., bugün çıkartıldığı ilk mahkemede suçunu itiraf etti. Gino’nu annesi mahkemede “sen katilsin” diye bağırdı. Kız kardeşi ise Donny M.’ye “seni bir gün yakalayacağım” tehdidinde bulundu.

Maastricht mahkemesinde görülen davada, hakim Donny M.’ye yaptığı iddia edilen suçları bir bir sırasıyla okudu. Donny M. hakimin yönelttiği her soruya “evet” cevabını verdi. Donny M. yaptığı itirafın ardından olayları korkunç olarak nitelendirdi ve “Hiç olmamalıydı” “Yaptıklarım gerçekten korkunç” şeklinde ifade kullandı.

Anne fenalık geçirdi
Savcının M.'nin tam olarak neyle yargılandığı ile ilgili iddianamesini okurken Gino’nun annesi ayağa kalkarak bağırmaya başladı. 

Savcı M.’nin adam kaçırma, uyuşturucu kullandırma, taciz etme, kötü muamelede bulunma ve ardından çocuğu öldürme suçlarından yargılandığını açıkladı. Tam bu sırada ayağa kalkan acılı anne "O benim oğlumun katili" diye bağırdı. 

Mahkeme sırasında birkaç kez daha yüksek sesle bağıran anne daha sonra salondan çıkartıldı ve mahkemeye bir müddet ara verildi. Gino’nun annesi aradan sonra mahkemeye geri dönmedi.

Gino’nun ablası mahkemenin sonunda Donny M’ye “Seni bir gün yakalayacağım, oğlum. Yirmi yıl sürse bile.” şeklinde bağırdı. 

(Haber videodan sonra devam ediyor)

Tüm suçları bir bir deşifre oldu
Mahkemede ortaya çıkan bilgiye göre Donny M. Gino’yu kaçırdıktan sonra, çocuğa xtc ve Kamagra (Bir çeşit viagra) verdi. Daha sonra Gino'yu banyoda bir yastıkla boğdu. 

Savcılık henüz tam olarak net olmasa da Gino’nun farklı bir nedenden ötürü ölme ihtimalinin de göz ardı edilmediğini açıkladı.

(Haber videodan sonra devam ediyor)

Donny M. 2017'de çocuk istismarından hüküm giydi
Daha önce ortaya çıkan bilgilere göre Donny M. 2017 yılında iki çocuğa tehdit ve saldırıdan ve en az birini taciz etmekten yargılandı ve çocuk istismarından hüküm giydi. Maastricht mahkemesinde görülen davada hakim M.'nin üç yıl şartlı olarak bir çocuk gözaltı merkezine yerleştirmesine, Eindhoven'daki 23 yaş altı gençlere psikolojik destek hizmeti veren bir kurumda yaklaşık beş ay klinik tedavi görmesine ve gözetim altında tutulmasına karar verdi.

Donny M., önümüzdeki ay Pieter Baan Merkezi'ne (PBC) yatırılacak. Davanın bir sonraki duruşması 5 Aralık 2022 tarihinde yine ön mahkeme şeklinde görülecek. Asıl mahkemenin tarihi aralık ayında belli olacak. 

Gino van der Straeten’ın kaybı ve ölümü
Annesinin rahatsızlığı nedeniyle Kerkrade’de ikamet eden büyük ablasının yanında kalan Gino, 1 Haziran günü oynamak için evden çıktı ve bir daha geri dönemedi. Aynı gün kayıp ilanı verildi. 

2 Haziranda polis Amber Alert uyarısı yayınladı. Akşam saatlerinde Landgraaf’da bir spor merkezi yakınında Gino’nun kaykayı bulundu. 

Hem güvenlik ekipleri hem de gönüllüler tarafından arama çalışmaları yürütülürken, 3 Haziran günü  Gaziler Arama Ekibi üyeleri Kerkrade’deki park yakınlarında Gino’ya ait olduğu düşünülen eşyalar buldu.

4 Haziran günü ise Geleen’den acı haber geldi. Gino’nun cansız bedeni Landgraaf mahallesi Opbraakstraat’da daha önce yanmış bir evin çatı katında ve bir çöp torbasının içinde bulundu. Aynı gün tutuklanan Donny M.’nin gino’nun yerini polislere söylediği aktarıldı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.