Geçtiğimiz hafta dokuz yaşındaki Gino van der Straeten'in ölümüyle ilgili yakalanan 22 yaşındaki zanlı Donny M.’nin daha önce çocuk istismarından hüküm giydiği ortaya çıktı.

Şuanda Geleen’de ikamet eden Donny M.’nin 2017 yılında Maastricht mahkemesinde görülen davada, iki çocuğa tehdit ve saldırıdan ve en az birini taciz etmekten hüküm giydiği belirtildi. 

1Limburg’da yayınlanan haberde mağdurların birinin avukatı Phil Boonen tarafından bu bilginin teyit edildiği belirtildi.

Habere göre Aralık 2017'de Maastricht mahkemesinde görülen davada, Donny M.'ye üç yıl şartlı olarak bir çocuk gözaltı merkezine yerleştirmesine, ayrıca, Eindhoven'daki 23 yaşına kadar olan gençlerin ruh sağlığı bakımı için hizmet veren bir kurumda yaklaşık beş ay klinik tedavi görmesine ve gözetim altında tutulmasına karar verildiği aktarıldı.

Çocukları apartman boşluğuna götürmüş
2017’deki mağdur çocuklardan birinin annesi Marja, Het Nieuwsblad'a yaptığı açıklamada oğlunun ve bir erkek arkadaşının o olayda Donny M. tarafından apartmanın merdiven boşluğuna götürdüğünü anlattı.

Marja “apartmanda bir kişinin üç bacaklı bir köpeği vardı ve Donny, yedi yaşındaki oğlumu ve erkek arkadaşını gidip köpeğe bakmaya ikna etmiş.”dedi. Annenin anlattığına göre Donny o sırada çocuklardan birini sıkıştırmaya başlamış, Marja’nın oğlu da bunun üzerine Donny’e tekme atmış. Daha sonra aşağı atlayarak oradan kaçmış. 

Zanlının o dönemde daha fazla ceza alması gerektiğini belirten Marja “Aklımdan türlü türlü şeyler geçiyor. Oğlum ve arkadaşı o zaman kaçamasalardı belki de (Gino’yu kastederek) o zavallı çocuk gibi ölmüş olacaklardı. Bu adam bir daha asla serbest kalmamalı.” dedi.

Cumartesi günü 9 yaşındaki Gino’nun davasında zanlının tutuklanmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında Donny M.'nin yargı ve polis tarafından bilinen bir kişi olduğu bilgisi paylaşıldı. Ancak polis, daha önce hangi davalardan tutuklandığını veya hüküm giydiğini açıklamadı.

Sanık avukatı Pazar günü yaptığı açıklamada, Gino davasıyla ve/veya müvekkili Donny M. ile ilgili sorulara önümüzdeki üç hafta boyunca hiçbir şekilde yanıt verilmeyeceğini söyledi. Avukat aynı zamanda müvekkilinin sadece kendisi ile görüşmesine izin verildiğini aktardı.

Şüpheli’nin ikamet ettiği Geleen’deki evinin, polisin Cumartesi sabahı erken saatlerde Gino’nun cesedini bulduğu ve yandığı için bir müddettir boş duran evin yakınında olduğu belirtildi.

Gino'nun kaçırılması ve ölümüyle ilgisi olduğundan şüphelenilen Donny M.’nin Salı günü Roermond’da  hakim karşısına çıkartılacağı bilgisi paylaşıldı.

Gino'nun kaybolması ile ilgili zaman çizelgesi
Gino'nun kaybolması ve cesedini  bulunmasına kadar geçen zaman içinde yaşananlar 
Aslında annesiyle birlikte Maastricht'te yaşayan Gino, annesi hasta olduğu için Kerkrade’de ikamet eden 32 yaşındaki kız kardeşinin yanında kalıyordu.
Gino Çarşamba akşamı oynamak için bir parka gitti ancak akşam eve dönmedi.
Perşembe günü Polis Amber Alert uyarısı yayınladı. Çevredeki gönüllüler, Gaziler Arama Ekibi ve Almanya’dan gelen arama ekipleri ile birlikte aramaya başlandı. Aynı gün akşam saatlerinde Landgraaf’da bir spor merkezi yakınında Gino’nun kaykayı bulundu. 
Cuma akşamı, Gaziler Arama Ekibi üyeleri Kerkrade’deki park yakınlarında Gino’ya ait olduğu düşünülen eşyalar buldu.
Cumartesi günü Sabaha karşı bir saatte Geleen’de bir adam evinde çocuk kaçırma iddiası ile gözaltına alındı. Öğlene doğru polis Geleen’de yanmış halde bulunan bir evde Gino’nun cansız bedenine ulaştı. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın