Geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi sürecinde yoğun mesai yapan ve günümüzde de hasta yoğunluğu ve hasta kalan personel yüzünden oluşan yoğunlukla baş etmeye çalışan hastane personeli, greve gitme kararı aldı.

Hollanda İşçi Federasyonu (FNV), Ulusal Hıristiyan Sendikası (CNV), Sağlık Meslek Kuruluşları Federasyonu (FBZ) ve bağımsız meslek kuruluşu NU'91 tarafından ortak yapılan açıklama, 16 mart Perşembe günü grev yapılacağı belirtildi. 

Grev gününde sadece acil servisler açık olacak. Daha önceden planlanan hastane randevuları ise başka bir güne ertelenecek.

Grev ile ilgili yapılan açıklamalarda işverenlerden istenen maaş zammının karşılanmaması ve iş koşullarının iyileştirilmesi talebine yanıt alınamadığı bu nedenle greve gitme kararının alındığı vurgulandı.

Sendikalar hastane personelinin maaşına bu yıl için yüzde 10 zam talebinde bulunuyor. Bunun yanı sıra ek yol masrafı talep ediyor.

Hastaneler ise bu isteğin karşılanamayacağını, bu yıl yüzde 5 ve 2023'ün sonunda da yüzde 5 maaş zammı yapabileceklerini belirtiyor. Başka bir değişle yapılan değişikliklerle birlikte geçerli toplu iş sözleşmesinin 2023 yılı sonuna kadar devam etmesini istiyor ancak, sendikalar ücret artışını iki yıla yaymak istemiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.