Sağlık ve Gençlik Denetim Kurulu (IGJ) tarafından açıklanan yıllık verilere göre, geçtiğimiz yıl toplam 35 bin 606 kez gebelik erken evrede sonlandırıldı. 

2011 yılından bu yana yıllık ortalama 30 bin civarında kürtaj gerçekleştirildiği belirtilen raporda, 2020 ve 2021 yılında nispeten hafif bir düşüş yaşandığı ancak geçtiğimiz yıl sayının yaklaşık yüzde 15 oranında arttığına dikkat çekildi. 

Rapora göre kürtaj sayısındaki artış tüm yaş gruplarında gözlemleniyor. Ergenler arasındaki kürtaj sayısı daha önceki yıllara göre daha az arttı, ancak hala yüzde 13 oranında bir artış görülmekte.

Geçen yıl gebelik sonlandırma operasyonu 30 ila 35 yaş arasındaki kadınlar arasında gerçekleşti. Bu grupları, 25 ila 30 yaş arasındaki kadınlar takip etti.

Kürtajların yüzde 85'i gebeliğin ilk 13 haftasında yapıldı ve bunların çoğu ilk sekiz hafta içinde gerçekleşti. Geri kalan gruptaki kürtajlar ise gebeliğin 13’üncü haftasından sonra gerçekleştirildi.

IGJ raporunda, gizlilik kuralları nedeniyle hastaneler ve kürtaj kliniklerinin tüm bilgileri iletmediği, bu nedenle kürtaj sayısındaki artışa ilişkin net bir açıklamanın bulunmadığı belirtildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş