Hollanda bisiklet cenneti olarak biliniyor ve birçok kişi de tren istasyonlarına bisikleti ile geliyor. Bu durumu avantaja çeviren Hollanda Demir Yolları (NS) yolcular için yeni bir hizmet başlattı. Artık yolcular paylaşımlı elektrikli bisikletlerden kiralaya bilecek. Uygulama şimdilik sadece Utrecht ve Eindhoven’da mümkün ancak ileriki zamanlarda diğer şehirlere de yayılacak.

Bu hafta pazartesi günü başlayan ve NS’in Tier şirketi ile ortaklaşa yürüttüğü yeni uygulamada tren yolcuları, NS Uygulaması aracılığıyla Utrecht ve Eindhoven'da bir e-bisikleti kolayca rezervasyon edebilir, ödemesini yapabilir ve trenden indikten sonra da bisikleti kullanmaya başlayabilir. 

Uygulamada, hangi noktalarda bisiklet olduğu görebiliyor. Ödeme yapıldıktan sonra, telefonunu bisikletin kilidine tutarak kilidin açılması sağlanıyor. Kiralık bisikletin faturası ise ay sonunda kişiye ulaştırılıyor.

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Başlangıçta 2200 paylaşımlı elektrikli bisiklet, aralarında Bunnik, Odijk, Nieuwegein ve Maarssen gibi çevre belediyelerin de olduğu farklı noktalarda bulunacak. Brabant'ta Veldhoven sakinleri de yeni hizmetten yararlanabilecek.

NS müşterileri yeni hizmet için standart olarak yolculuk başına 1 euro ödüyor. Şehre bağlı olarak, daha sonra kat edilen kilometre başına 22 veya 23 sent ödemeleri gerekiyor. Bu arada, tren yolcuları Tier üzerinden bisiklet kiralayan kullanıcılarla aynı tutarı ödüyor.

Hollanda’da her on tren yolcusundan neredeyse dördünün istasyona bisikletle geldiği belirtiliyor. Yıllardır istasyonlardaki bisiklet park ve tesislerine yatırım yapan NS 291 noktada, 21.500 paylaşımlı bisiklete sahip. Ayrıca, istasyonlarda genellikle üstü kapalı ve korumalı yarım milyona yakın bisikletin park edebileceği park yerleri bulunmaktadır.

NS elektrikli (ov) bisikletler de sunuyor, ancak henüz sadece deneme aşamasında. Şu anda Arnhem Centraal, Driebergen-Zeist, Groningen ve Maastricht istasyonlarında ilk denemeleri yapılıyor. Bu pilot uygulama daha sonra tekrar değerlendirilecek.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Hollanda Demir Yolları NS

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.