Fransız posta şirketi La Poste, özel bir pulun satışına başladı. Bu pul, ülkenin gastronomi sembolü olan baget ekmeğin varlığını kutluyor. Pulun üzeri ovalandığında, baget ekmek kokusu yayılıyor. Pulun satış fiyatı ise 1,96 euro.

Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi

Pulun üzerinde , Fransa bayrağının renkleri olan kırmızı, beyaz ve mavi bir kurdele ve bir baget ekmeği çizimi bulunuyor.

Posta pulunun lansmanı, unlu mamul ve tatlı şeflerinin koruyucu azizi Saint-Honoré günü olan perşembe günü yapıldı. Pullar, ardından 17 Mayıs Cuma günü satışa çıktı.
 
Pullarda kullanılan mürekkepte koku veren mikro kapsüller yer alıyor. La Poste da internet sitesinde, "Baget, günlük hayatlarımızın ekmeği, gastronomimizin sembolü, kültürümüzün mücevheri" ifadelerine yer verilirken, kokunun, başka bir üreticiden alındıktan sonra 'kapsüllendiği' aktarıldı.
 
Ekmek kokulu özel pul, cuma günü satışa çıktı ve 1,96 euroya satılıyor. Özel puldan 594.000 adet basıldı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş