Flaman Hükümeti aday sürücüler için zorunlu rehberlik eğitimi ve minimum uygulama süresini 5 aya çıkaracak yeni düzenlemeyi onayladı. Yeni düzenleme 1 Mart 2024 itibariyle yürürlüğe giriyor.

Flaman Bölge Hükümeti Ulaşım ve Bayındırlık Bakanı Lydia Peeters, bu reformun yol güvenliğini artıracağını ve uygulamalı sınav geçme şansını yükselteceğini vurguladı.

Yeni uygulamaya göre geçici ehliyet başvurularında, adaylay refakatçili veya refakatçisiz sürüş olanağı arasında seçim yapabilecek, direksiyon dersi 20 saat olacak ve staj süresi 5 ay sürecek. Süpervizörler için de zorunlu eğitim anı getiriliyor.
 
Teori sınavını geçen herkes, geçici ehliyet başvurusu için bir sertifika alacak ve refakatçisiz (18 ay) veya refakatçili (36 ay) tercihi yapabilecek. Refakatçisiz ehliyet için, tanınmış bir sürücü okulunda en az 20 saat direksiyon dersi almak gerekecek. Refakatçili ehliyet tercih edildiğinde ise, sürücü eğitmeni veya belirtilen gözetmenler eşliğinde araç kullanılacak.
 
Yeni düzenleme ile her aday sürücü, geçici ehliyetin verilmesi ile uygulamalı sınava girilmesi arasında en az 5 ay pratik yapmak zorunda olacak. Ayrıca, aday öğrencilerin süpervizörlerinin eğitim anına katılmaları zorunlu hale gelecek. Bu eğitim, bir atölye çalışması veya bilgilendirme oturumu şeklinde olacak ve 3 saat sürecek. Eğitim, tanınmış bir öğretmen tarafından verilecek veya çevrimiçi olarak takip edilebilecek. Katılım, Flaman hükümetinin veri tabanına kaydedilecek ve sınav merkezi, aday sürücünün süpervizörlerinin zorunlu eğitime katılıp katılmadığını kontrol edecek.

Haber:  Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Anderlecht'te bir mahalleye yabancıların girişi yasaklandı, tüm şehirde alkol yasağı getirildi Anderlecht'te bir mahalleye yabancıların girişi yasaklandı, tüm şehirde alkol yasağı getirildi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.