Flaman Bölge Hükümeti Konut Bakanı Matthias Diependaele, sosyal konut kiracılarını çalışmaya teşvik etmek için yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor. Bakana göre sosyal konutta oturan ancak iki yıldır çalışmayan kiracılar, konutun piyasa değeri üzerinden kira ödemeli. Bu sayede kişi çalışmaya teşvik edilebilecek.

Flaman Bölgesi’nde yaklaşık 40 bin kişiyi etkileyebilecek bu plan, çalışmak ve çalışmamak arasındaki farkı daha belirgin hale getirmeyi amaçlıyor.

Diependaele'nin önerisine göre, örneğin, piyasa değeri 700 euro olan bir konutta oturan ve çalışan bir kiracı 350 euro kira ödeyecek, ancak aynı konutta oturan çalışmayan birinin kirası ise 700 euro olacak. 
Bu öneri, mevcut sosyal kira politikalarında köklü bir değişiklik anlamına geliyor. Şu anda, kira fiyatları gelirle orantılı olarak belirlendiği için, çalışmayan kiracılar daha az kira ödüyor.

Ancak Diependaele, bu durumun çalışmayı teşvik etmediğini savunuyor ve "Çalışamayacak durumda olan sosyal kiracılar var. Onlara destek olmalıyız. Ancak çalışabilir olup çalışmayanları teşvik etmeliyiz” şeklinde açıklama yapıyor.

Diependaele, önerisinin sosyal kiracıları daha da fakirleştireceği eleştirilerine karşı kendini "Amacımız insanları yoksulluğa itmek değil, işe yönlendirmek," şeklinde savunuyor. Bakan, federal hükümetin gerekli adımları atmaması durumunda, Flaman hükümetinin de kendi yetkileri dahilinde harekete geçeceklerini belirtiyor. 
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Avrupa'da hız sınırlarını aşan sürücüler için yeni uyarı sistemi Avrupa'da hız sınırlarını aşan sürücüler için yeni uyarı sistemi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş