Almanya’da yapılan bir anket, küçük şehirlerde yaşayan insanların daha mutlu olduğunu ortaya koydu. Allensbach Demoskopi Enstitüsü tarafından Ocak 2021 ile Nisan 2024 arasında gerçekleştirilen SKL Mutluluk Atlası, Almanya'nın 200.000'den fazla nüfusa sahip 40 büyük şehrini inceledi. 

Anket sonuçlarına göre, yüksek gelir ve ekonomik güç, şehir sakinlerinin memnuniyeti açısından daha az önem taşıyor. Bu nedenle Münih, sıralamada yalnızca 24. sırada yer alıyor. En mutlu sakinlerin yaşadığı şehir ise Kassel.

Anket sonuçları
Anket, 16 yaş ve üzeri toplam 25.500'den fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Almanya'nın büyük şehirlerinin incelendiği bu çalışmada, kuzey Hessen kenti Kassel, 7,38 puanla ilk sırada yer aldı. Kassel'i 7,36 puanla Erfurt ve 7,33 puanla Aachen takip etti.

Schleswig-Holstein eyaletinin başkenti Kiel 7,32 puanla dördüncü sırada, Krefeld ise 7,28 puanla beşinci sırada yer aldı. Listenin sonunda Wiesbaden, Karlsruhe (her biri 6,43) ve Rostock (6,36) bulunuyor.

Yüksek performans gösteren şehirler
Ankete göre, "ilk beşe" giren şehirler "yüksek performans gösteren" şehirler olarak tanımlandı. Bu şehirlerdeki bireysel yaşam memnuniyeti, ölçülen yaşam kalitesini aşıyor. Bilim insanları, objektif yaşam kalitesini ölçmek için altyapı, gelir ve kreş sayısı gibi 45 faktörü kullandı. Ancak bireysel yaşam memnuniyeti, öğrenci ortamı, düşük suç oranı ve yeşil alanlar gibi faktörlerin vatandaşlar için daha belirleyici olduğunu gösterdi.

Büyük şehirlerin düşük performansı
Münih, gelir, altyapı, eğitim gibi ölçülebilir faktörlere dayalı “en yüksek nesnel yaşam kalitesine sahip” şehir olarak değerlendirilmesine rağmen, bireysel memnuniyet sıralamasında sadece 24. sırada yer aldı. Frankfurt 34. sıraya, Berlin ise 27. sıraya yerleşti. Düsseldorf, 7,19 puanla büyük şehirler arasında en iyi performansı sergiledi ve sekizinci sırada yer aldı.

Araştırmacılara göre, nüfusu 500.000'den fazla olan şehirlerin düşük puan almasının nedeni, yüksek kiralar ve yüksek suç oranları gibi faktörler.
 
Aile ve eğitim politikaları
Araştırma, bir şehrin sıralamasını yükseltmek için en etkili yolun daha iyi eğitim ve aile politikaları olduğunu gösterdi. Çevresel kalite ve demografik özellikler ise bireysel tatmin açısından daha az önem taşıyor.

©Sonhaber.eu

Almanya’da Hamburg İslam Merkezi’ne bağlı 53 camiye baskın düzenlendi Almanya’da Hamburg İslam Merkezi’ne bağlı 53 camiye baskın düzenlendi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş