Azerbaycan ve Ermenistan arasında yürütülen sınır belirleme komisyonunun 8’inci toplantısı Cuma günü gerçekleşti. Toplantıda önemli bir adım atıldı. Ermenistan 4 köyün Azerbaycan’a verilmesine onay verdi. İki taraf arasında sınır belirleme çalışmalarının devam etmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Elde edilen bilgiye göre Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerçekleşen toplantıya Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ve Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mger Grigoryan başkanlık etti.

Toplantıda Ermenistan'da bulunan Bağanis, Voskepar, Kirants, Berkaber yerleşkelerinin Azerbaycan'a geri verilmesine, Azerbaycan'a ait olan Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara ve Heyrimli Gızılhacılı köylerinin ise iade edilmesine karar verildi.

Avusturya’da bir buçuk ayda hız sınırını aşan 21 araca el konuldu Avusturya’da bir buçuk ayda hız sınırını aşan 21 araca el konuldu

Toplantıda alınan diğer kararlar;

  • Anlaşma, 1991 Alma-Ata Deklarasyonu'na dayandırılacak ve sınırların belirlenmesi için koordinatların yerel jeodezi ölçümlerine dayanması gerektiği belirtilecek. 
  • Taraflar arasında protokol 15 Mayıs 2024'e kadar belgelenecek ve onaylanacak.
  • Ortak bir komisyon, sınırlandırma sürecinin tamamlanması için 1 Temmuz 2024'e kadar anlaşma tasarısını tamamlayacak.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.