Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), yedi yıl aradan sonra Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen 10. Kurultayı'nda yeni başkanını seçti. Kurultaya, Türk Devletler Teşkilatı asil ve gözlemci üye devletlerinin ekonomi ve ticaretten sorumlu bakanları ve iki bini aşkın diaspora temsilcisi de dahil olmak üzere birçok önemli isim katıldı.

Yapılan seçimlerde, daha önce 8 yıl boyunca Avrupa Bölge Başkanlığı görevini yürütmüş olan Turgut Torunoğulları, Dünya Türk İş İnsanları Konseyi Başkanı seçildi.

DTİK nedir

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), ekonomik kalkınma, entegrasyon ve refah oluşturma vizyonuyla hareket eden, dünya genelindeki Türk ve Türkiye dostu iş insanlarını ve girişimcileri temsil eden özel amaçlı bir iş konseyidir. DTİK, diaspora odaklı bir iletişim ağı oluşturarak, yaşadıkları ülkenin kültürünü ve değerlerini benimsemiş diaspora mensuplarının, ana vatanları ile yaşadıkları ülke arasındaki ikili ilişkilerin sağlamlaşmasına ve ekonomik bağların güçlenmesine katkıda bulunacağına inanmaktadır.

Turgut Torunoğulları'nın Başarı Hikayesi

EDELSTAAL Group International'ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Turgut Torunoğulları, 1958 yılında Türkiye'nin Kars iline bağlı Susuz ilçesinde doğdu ve 1980 yılında Hollanda'ya çalışmak üzere gitti. Burada, Edelstaal Grubu'nda pazarlama elemanı olarak başladı ve kısa sürede şirketi satın alarak, Avrupa ve Türkiye'de yatırımları olan önde gelen bir şirketler topluluğu haline getirdi.

Torunoğulları, çelik tencere üretimi alanında, turizm-otelcilik ve inşaat sektörlerinde önemli yatırımlar yapmıştır. Aynı zamanda Hollanda'da gayrimenkul yatırımları yapmış ve Türkiye-Hollanda arasında yaşanan krizde iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesinde önemli bir rol oynamıştır.

Ek olarak, Turgut Torunoğulları, yurt dışındaki Türklerin sorunlarıyla yakından ilgilenmekte ve Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında köprü vazifesi görmektedir. Sosyal faaliyetler kapsamında Hollanda'da bir futbol kulübü kurmuş ve memleketi Kars'a iki okul yaptırmıştır.

Turgut Torunoğulları'nın başarısının arkasında, ailesinin muazzam birlik ruhu bulunmaktadır. Büyük oğlu Ercan, Orka Hotels ve Orka İnşaat'ta görev yapmakta; büyük kızı Özlem, Avrupa'da şirket merkezinde finansta; küçük kızı Zeynep, şirketlerin hukuk işlerinde; ve küçük oğlu Caner, Marmaris'teki otellerde görev yapmaktadır.

EDELSTAAL Group, bünyesinde 16 şirket barındırmakta ve Türk turizmine, inşaat sektörüne ve ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Editör: Ömer Aşıran