Brüksel iş savcılığı, geniş çaplı bir insan kaçakçılığı operasyonunda 17 şüpheliyi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında, insan kaçakçılığı ve ticareti yapan bir ağ ortaya çıkarıldı ve birden fazla tırnak stüdyosu kapatıldı.

Brüksel iş savcılığı tarafından yürütülen kapsamlı bir soruşturmada, 17 şüpheli Vietnamlı insan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı. 22 Nisan'da gerçekleşen operasyonda yakalanan kişilerin uzun yıllardır insan kaçakçılığı ve insan ticareti faaliyetleri yürüttüğü belirtildi. Soruşturma hakimi, altı şüpheli hakkında tutuklama kararı verdi.

Aynı soruşturma çerçevesinde, ikamet durumları nedeniyle 12 kişi tutuklandı ve 9 tırnak stüdyosu faaliyetlerine son verildi. 

Soruşturma savcısı Valentina Marocchi, "Şüpheli kurbanların çoğunluğu Vietnam'ın kuzey orta bölgesindeki Nghe An ilinden gelmiş ve büyük miktarlarda para ödeyerek Belçika'ya getirilmişler" dedi.

Belçika'ya getirilen kurbanlar, organizasyon tarafından kontrol edilen çeşitli evlerde barındırıldı ve aynı organizasyonun işlettiği tırnak stüdyolarında çalıştırıldı. 

Belçika'da aracınızı ödünç veriyorsanız, sigorta açısından bu kurallara dikkat edin Belçika'da aracınızı ödünç veriyorsanız, sigorta açısından bu kurallara dikkat edin

Marocchi, "Tırnak stüdyolarında çalışan kurbanlara, borçlarını ödedikten sonra yasal asgari ücretin çok altında bir maaş ödenmiş. Ayrıca, bu kişilere iltica veya aile birleşimi yoluyla ikamet belgesi sağlandığı düşünülüyor," şeklinde açıklama yaptı.

Soruşturma sırasında yapılan denetimlerde, Sosyal Güvenlik Teftiş Kurumu ve Bölgesel İstihdam Teftiş Kurumu'nun denetim görevlileri, yasa dışı çalışanları ve reşit olmayanları tespit etti. Ayrıca, iş koşulları, maaşlar ve hijyen standartlarına uyulmadığı, tırnak stüdyolarında uygun olmayan ürünler kullanıldığı belirlendi.

Savcı 22 Nisan 2024'te, Brüksel Federal Adli Polisi, Federal Polis Müdahale Birlikleri, MARLOW polis bölgesi ve Yabancılar Dairesi'nin yardımıyla, ilk ev aramaları gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyon sonucunda 17 şüpheli ve ikamet sorunu olan 12 kişi gözaltına alındığını belirten Savcı Marocchi, 6 şüphelinin tutuklandığını, 11 şüphelinin ise koşullu olarak serbest bırakıldığını kaydetti.

Savcı Marocch operasyonun ikinci ayağının 25 Nisan’da belirlenen tırnak stüdyolarında gerçekleştiğini belirtti. Bu operasyonda, bu dört kişi idari olarak tutuklandı ve dokuz tırnak stüdyosu, soruşturma hakiminin kararıyla kapatıldı
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş