İHH Belgium (Uluslararası İnsani Yardımlaşma Teşkilatı) Başkanı İbrahim Ural ve dört genç yardımcısı Belçika'nın Fransızca konuşulan Valon bölgesinin en büyük kenti Liège’de ve çevre ilçelerinde yardıma muhtaç ailelere gıda ve diğer temel ihtiyaçlar dağıtmaya devam ediyor.

Yardımlar; Liège Büyükşehir Belediyesi ve Walon bölgesinin çeşitli ilçelerinde, hem sokakta yaşayan evsizlere hem de geliri çok düşük olan ailelere yapılıyor.

ihh yardım 03

Ural ve ekibi, yaklaşık 20 aileye gıda, buzdolabı, çamaşır makinesi, dolap ve koltuk gibi ihtiyaç duyulan ev eşyalarını teslim ediyor. Ural, bu yardım çalışmalarının Allah'ın rızası için yapıldığını ve yardım sağlamak için katkıda bulunan esnaflara ve Müslümanlara minnettar olduklarını ifade etti.

"Ne oldum değil ne olacağım demeliyiz," diyerek yardımda bulundukları ailelerin durumlarına dikkat çeken Ural, bu ailelerin genellikle çocuk sahibi ve zor durumda olduğunu belirtti. Ayrıca, yardımların, Türk ve diğer Müslüman ailelere de yapıldığını ve ırk, din veya mezhep ayrımı yapılmadan sürdürüldüğünü vurguladı.

ihh yardım 02

Ural bu yardımların sadece tek seferlik değil, düzenli olarak ayda en az bir kez yapıldığını ve son olarak pazartesi günü bir gıda yardımı yapıldığını belirtti.

Bu yardımların içinde en az 18 kg et ve et ürünleri de bulunuyor. Ural, yardım faaliyetlerinin toplumun her kesimine ulaşarak yardıma muhtaç ailelere umut olduğunu vurguladı.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.