Flaman bölgesindeki belediyeler yakında, uzun süreli işsizleri haftada en fazla iki park bakımı veya  çocuk bakımı gibi kamu hizmetlerinde çalışmaya zorlayacak. Toplamda 89 şehir ve belediye ile Antwerpen’de beş bölge Flaman hükümetinin zorunlu topluluk hizmeti planına katıldı. Plana karşı çıkan belediyeler de bulunuyor.

Belçika’nın Flaman bölgesinde uygulanacak “zorunlu kamu hizmeti” iki yıldır işsiz olan herkesi ilgilendiriyor. Bu kişiler, belediyenin atadığı hizmetlerde altı ay boyunca haftada bir veya iki gün belirli görevleri yerine getirmek zorunda olacak.

Zorunlu hizmete tabi olan kişilere saat başına 1,30 euro ödeme yapılacak. Verilen görevi reddedenler ise Flaman İstihdam ve Mesleki Eğitim Servisi VDAB'den ceza alma riskiyle karşı karşıya kalacak.

Nieuwsblad gazetesinde yer alan habere göre, bu yıl Mayıs ayında sadece 48 belediye bu uygulamaya onay verirken, şu anda onay veren yerel yönetim sayısı 94’e çıktı. Bu artıştaki en büyük etken ise Avrupa toparlanma fonu tarafından sağlanan 7.396 ila yaklaşık 100.000 euro arasında değişen sübvansiyonlar. 

Flaman bölgesindeki belediyelerin üçte ikisi hükümetin planına karşı çıkıyor. Plana karşı çıkan yerel yönetimlerin başında Yeşiller ve sosyalisteler geliyor. 

Hükümetin planına katılan yerel yönetimlerin hemen hemen hepsi N-VA, Open VLD veya CD&V partilerinden gelen bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor.  

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş