Hollanda’da ikamet eden vatandaşların özellikle günübirlik turistlik gezilerinde tercih ettiği Antwerpen kentinde yarından itibaren park yerleri ile ilgili yeni yönetmelik uygulamaya girecek. Şehir merkezinde belirlenen bölge içerisinde sadece otoparklarda ve P+R alanlarında park edilebilecek.

1 Ağustos itibariyle Antwerpen, şehir merkezinin daha yaşanabilir hale gelmesi ve daha az ziyaretçinin park yeri aramak için dolaşmasını önlemek için getirilen düzenlemede iki istisna bulunmakta. 

Engelli kartı sahipleri
Engelli kartı ya da Avrupa engelli park kartına sahip kişiler belirtilen bölgedeki engelli park yerlerine araçlarını park edebilecek. Engelli vatandaşlar, araçlarını engelli park yerinin dışında başka bir park yerine park etmek istiyorsa, araç plakalarını bu site üzerinden bir sefere mahsus kaydetmeleri gerekecek. 

Bölge sakinlerinin ziyaretçileri
İkinci istisna, bölgede ikamet eden kişilerin ziyaretçilerine tanınmakta. Bunun için bölgede oturan kişinin "ziyaretçi kartı" başvurusu yapması gerekiyor. Ziyaretçi kartı ile park etmeninücreti saatlik 3,80 euro. Ancak bu kartla aracınızı en fazla 3 saat boyunca park edebiliyorsunuz. Ziyaretçi kartı başvurusu ve detaylı bilgi için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.  

Antwerpen Belediyesi ve ANWB, şehre dışarıdan gelen ve belirtilen istisnaların dışında kalan sürücülere, araçlarını şehrin etrafındaki dokuz P+R alanına (park-and-ride) veya ücretli otoparklara bırakmalarını öneriyor.

Antwerpen yeni park politikasına göre şehir dışından gelen engelli veya ziyaretçi kartına sahip olan araç sahipleri haritadaki bölgede belirtilen şartlarda park edebilecek.

belçika park zone

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş