İsrail’in çoluk çocuk demeden terör estirmesine sert bir şekilde kınayan Fas kökenli Milletvekili Fouad Ahıdar; “Hiç kimse İsrail’in terör eylemine savunamaz” dedi. Vooruit Partisi Genel Başkanı Conner Rousseau, Ahıdar’ın İsrail hakkında ki yaptığı açıklamalarını kabul edilemez olarak nitelendirdi.  

Ahidar, çevrimiçi medya Zinneke.tv'nin YouTube'da yayınlanan yayınında, “Herkes Gazze'de bir insan soykırımı yaşandığını görebiliyor” dedi. Ahidar, Brüksel Parlamentosu'nda Vooruit'in hizip lideri ve Flaman Topluluk Komisyonu Konseyi'nin başkanı olmakta. 

Ahıdar, “Polonya'daki Auschwitz'i ziyaret ettim ve katliamın yanı sıra soykırımın da ne olduğunu gördüm. Bugün Gazze'de hemen hemen aynı yöntemlerin kullanıldığı sonucunu çıkarabiliyorum. Binlerce nüfusu aynı anda yok etmenin yolları artık daha karmaşık hale geldi. İsrail'in 75 yıldır Filistin halkını yok etmek için her şeyi yaptığını görüyoruz. Her insanın yaşamayı hak ettiğini ancak İsraillilerin ne ekerse onu biçtiğini görüyoruz” dedi. 

Milletvekili, 7 Ekim'in sürpriz saldırısını "Hamas'ın bir kısmından küçük bir tepki" olarak adlandırıyor ve "maalesef dünya sadece bu kısma odaklandığı" için pişman olduğunu söylüyor. 

Vooruit Partisi, Ahidar'ın açıklamalarına mesafeli
Parti Başkanı Conner Rousseau Radyo 1'de "Bunlar kesinlikle kabul edilemez" dedi. Partisinin bölgede hem Hamas hem de İsrail tarafından uygulanan şiddeti kınadığını belirtti. Rousseau, “Odak noktamız her iki taraftaki kurbanlar. Her biri çok fazla” dedi.

MR özür talep ediyor
MR (Reform Hareket) Partisi Brüksel departmanı, Ahidar'ın "kabul edilemez açıklamaları" nedeniyle özür talep ediyor. David Leisterh, “Ahıdar ile aynı mecliste bulunmaktan utanıyorum. Vooruit Partisi büyük bir jest yapmalı ve özür dilemeli. Çünkü bizden farklı şeyler bekleyen o kadar çok mağdur var ki” şeklinde ifade kullandı.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Facebook

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş