Belçika'da sürücülerin önündeki araçla arasında yeterli güvenlik mesafesini bırakması amacıyla yeni bir düzenlene hayata geçirilecek. Önümüzdeki yıl pilot proje olarak başlayacak uygulamanın 2025 yılında yürürlüğe girmesi beklenmekte. Buna göre sürücüler trafikte giderken önündeki araçla arasında 2 saniye mesafe bırakmak zorunda olacak.

Vias trafik enstitüsünün yaptığı araştırmaya göre, sürücülerin yaklaşık yüzde 60'ı, önlerindeki araçla aralarında iki saniyeden daha az bir süre bırakıyor. Vias Enstitüsü, "Otoyollarda yaklaşık 4 milyon binek otomobili ve 400 bin otobüs ve kamyonu gözlemledik" diye açıklıyor.

Vias Enstitüsü’nün yaklaşık 4 milyon binek otomobili ve 400 bin otobüs ve kamyonun gözlemlendiği araştırmasına göre, neredeyse her 10 sürücüden 6’sı, önlerindeki araçla arasında iki saniyeden az süre bırakıyor. Bu durum, ikinci ve üçüncü şeritlerde daha yaygınken, sağ şeritte daha az görülüyor.

Bu soruna bir çözüm getirmeyi amaçlayan yeni yol yönetmeliği, sürücünün hızını dikkate alarak, öndeki araçla arasında yeterli güvenlik mesafesini korumasını sağlayacak.

Yeni Belçika otoyol kanunu, 2025'in sonunda yürürlüğe girecek ve "iki saniye kuralı” net bir şekilde tanımlayacak.

Bilindiği üzere bu kural, Fransa'da uygulanmakta ve Almanya'da da araçlar kameralarla izlenmekte.

Önümüzdeki yıl başlayacak olan pilot proje, bu davranışın Almanya'daki gibi kameralarla izlenip izlenemeyeceğini de belirleyecek.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş