Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (IRM), Luxemburg ve Liège illerinde görülen yoğun yağış nedeniyle sarı kodlu alarm verildiğini açıkladı. Perşembe sabahı itibarıyla, hydrowallonie.be verilerine göre 16 nehirde taşma tehlikesi bulunuyor. 

Aralarında Dedre, Zenne, Our ve Yüksek Maas nehirlerinin de bulunduğu 23 nehir için verilen alarm durumu ise devam ediyor. Bu nehirlerin suyun yükselmesinin durduğu, ancak Semois ve bu nehre bağlanan kolların yarına kadar yükselmeye devam edeceği belirtildi.

IRM, özellikle Sambre ve Maas nehirlerinin güneyinde yoğun ve bazen şiddetli yağışlar beklendiğini duyurdu. Kümülatif yağış miktarının 15 ila 40 l/m² arasında olacağı tahmin ediliyor.

Demiryolu trafiğinde kaos 
Marbehan ve Libramont arasındaki demiryolu hatlarında, Mellier nehrinin taşması nedeniyle teknik bir değerlendirme yapılacak. Bu durumun özellikle Brüksel ile Aarlen'i birbirine bağlayan trenlerin geçtiği köprüde sıkıntı yaratacağı tahmin edilmekte.

Demiryolu işletmecisi, teknik ekibin köprünün altındaki su akışının gece boyunca neden olduğu hasarı değerlendireceğini açıkladı. Bu durum, Libramont ve Marbehan arasında, Namur ve Aarlen arasındaki 162 numaralı hatta trenlerin seferlerini etkileyebilir.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.