Belçika sağlık sektöründen gençler için önemli bir haber geldi. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) ve çeşitli sağlık meslekleri arasında anlaşma sağlandı. Buna göre, 24 yaşın altındaki çocuklar ve gençler, yakında psikolog ve psikiyatrist ziyaretlerinde hiçbir ek ücret ödemeyecek. Bunun yanı sıra sağlık personelini sevindirecek gelişmeler de yaşandı.

Bu yeni düzenleme kapsamında, Medicomut'un sağlık bütçesinin nasıl dağıtılacağına dair yaptığı toplantılar sonucunda şu kararlar alındı:
Psikolog ve psikiyatrist ziyaretlerinde katılım payı kalkıyor: 24 yaşın altındaki çocuklar ve gençler, psikolog veya psikiyatrist ziyaretlerinde katılım payı ödemek zorunda kalmayacaklar. Bu değişiklik, seans başına 11 euro veya artırılmış yardım alanlar için 4 euro tasarruf anlamına geliyor.

Ayakta tedavide ek ücretler kalkıyor: 2025’ten itibaren düşük gelirli vatandaşlardan ayakta tedavi süreci için alınan ek ücretler kademeli olarak kaldırılacak. Bu sayede hastalar için daha adil bir ücretlendirme sistemine geçilecek.

Konuşma terapistleri için ücret artışı: Konuşma terapistlerinin ücretleri yüzde 16'dan fazla artacak. Bu artış, hastalara ek bir mali yük getirmeyecek.

Fizyoterapi için ücret artışı: Fizyoterapistler, belirli tıbbi hizmetler için daha fazla ücret talep edebilecekler, ancak hastaların ekstra ödeme yapmaları gerekmiyor.

Diş sağlığı için ek fonlar: Çıkarılabilir protezler için daha iyi geri ödemeler sağlanacak ve çocuklarda erken yaşta ortodontik tedavi için ikinci geri ödeme yapılacak.

Doktorlar için endeksleme ve nöbet ücreti artışı: Doktorların ücretlerinde yüzde 6,05 oranında bir endeksleme ve hafta sonları ve resmî tatillerde bekleme ücretlerinde artış olacak.

Palyatif bakım için artış: Palyatif bakım için forfait (hasta tarafından karşılanması gereken ilaçlar, bakım malzemeleri ve yardımcı ekipmanlar için ek bir ödeme) 10 euro artıyor.

Bu düzenlemeler, gençlerin ve tüm vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlamayı hedefliyor ve Belçika sağlık sektöründeki olumlu gelişmeleri gösteriyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.