Belçika’da son dönemde özellikle aşırı kilolu hastalarda sıklıkla kullanılan diyabet ilacı Ozempic hakkında önemli bir karar alındı. İlaç haziran ayı sonuna kadar sadece diyabet hastalarına reçete edilebilecek.

Federal Hükümeti Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke tarafından yayınlanan Kraliyet Kararnamesine göre, Ozempic aşağıdaki durumlar dışında zayıflama ilacı olarak kullanılamayacak:
Vücut Kitle İndeksi (BMI) 35 veya daha fazla olan aşırı obezite hastalar.
BMI'si 30 veya daha fazla olan ve kiloya bağlı ciddi bir rahatsızlığı bulunanlar.

Ozempic ilacı için getirilen kısıtlamanın haziran ayından daha uzun sürebileceği öngörülüyor.

Geçtiğimiz eylül ayında Federal İlaç ve Sağlık Ürünleri Ajansı (FAGG) doktorlara, ilacı sadece diyabetli hastalar için reçete etmeleri için çağrıda bulunmuştu.

Ozempic 
Ozempic, 2017'de Danimarkalı ilaç firması Novo Nordisk tarafından şeker hastalığının en yaygın formu olan tip 2 diyabet hastaları kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olmak amacıyla üretilen ve piyasaya sürülen bir ilaç. 

Diğer etkilerinin yanı sıra iştahı baskılayarak kilo vermeye yardımcı olan ilaç aynı zamanda, kilo vermek isteyen insanlar arasında da oldukça popüler. Geçtiğimiz yıl talebin arzı aşması ve firmanın bu talebe yetişememesi nedeniyle birçok ülkede ilaca ulaşılamadı.

Haber: Halil Uygun

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.