Brüksel ve Valon Brabant'taki 15 okula sahte bomba tehdidinde bulunduğundan şüphelenilen bir kişi Fas'ta tutuklandı. Yarısı Brüksel'de olmak üzere Fransızca konuşulan yaklaşık otuz okul, bomba alarmı nedeniyle pazartesi günü kapalı kaldı. Brüksel savcılığının bildirdiğine göre şüpheli suçunu itiraf etti. 

Brüksel Federal Adli Polisi'nin OSINT soruşturma ekibi, uluslararası ortaklarıyla birlikte, bu tehditlerin kaynağını bulmak için yoğun bir şekilde çalıştı. İleri teknolojileri kullanan ve Fas yetkilileriyle yakın işbirliği yapan OSINT, pazar günü şüphelinin yerini tespit etmeyi başardı.  Brüksel Savcılığı zanlının Fas'ta tutuklandığı bilgisini paylaştı. 

Savcılık, adamın Fas yetkililerine itirafta bulunduğunu söyledi. Soruşturmanın ilk bulgularının şüphelinin terör amacı taşımadığını gösterdiğini açıkladı. 

Savcılıktan yapılan açıklamada, şüphelinin para karşılığında bomba patlatmakla tehdit ettiği, bunun da Brüksel'deki okulların tedbir amacıyla kapatılmasına yol açtığı belirtildi. 

Okullar bir gün kapalı kaldı
Bu hafta Pazartesi günü, Brüksel ve Valon Brabant'taki Wallonie-Bruxelles Enseignement ağına ait yaklaşık 30 Fransızca eğitim veren okul, bomba alarmı nedeniyle kapalı kaldı. Salı günü derslere devam edildi. Brüksel dışındaki okullarda da bomba tehditleri olduğu için soruşturma federal savcılığı tarafından yürütüldü. 

Bu, son zamanlardaki ilk sahte bomba tehdidi değildi. Haziran ayında Jette'deki bir okulda yaşanan olaydan sonra, 10 Kasım'da Brüksel'deki üç okulda sahte bomba ihbarı alındı.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş