Flaman Eğitim Bakanı Ben Weyts, Limburg eyaletinden bir grup Müslüman ebeveyn tarafından yazılan ve "eşcinsellik derslerinden" şikayet edilen mektuba yanıt verdi. Weyts, eğitimin amacının farklı bakış açılarıyla çocukları tanıştırmak olduğunu vurguladı ve talepleri reddetti.

Flaman Eğitim Bakanı Ben Weyts, mart ayında Limburg eyaletinden bir grup Müslüman ebeveyn adına yazılmış bir mektup aldı. Mektupta, okullarda verilen "eşcinsellik derslerinden" şikayet ediliyordu ve "Tüm insanlık bir kötülüğü iyi olarak kabul etse bile, İslam bunun yanlış olduğunu açıkça söyleyecektir" ifadelerine yer veriliyordu. Bakan Weyts, bu mektuba yanıt vererek, eğitimin amacının çocukları farklı bakış açılarıyla tanıştırmak olduğunu belirtti.

VRT NWS tarafından incelenen mektup, Pelt'ten bir kadın tarafından yazılmış. Mektubun ekinde, yazarın büyük bir grup adına konuştuğunu göstermek için yaklaşık 180 imza bulunuyor. Het Belang van Limburg'a göre, imzalayanlar arasında Beringen, Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren'den ebeveynler de yer alıyor. 

Bakanlık ofisi, bu kişilerin Toplum Eğitim'de öğrenim gören çocukların ebeveynleri olduğunu bildirdi. 

Kadın, mektubu Allah adına yazdığını belirtiyor ve mektupta Kur'an'dan bir ayet de bulunuyor. Aileler, yakın zamana kadar Belçika'daki İslami derslerden memnun olduklarını, ancak şimdi diğer dinleri de içeren din derslerinin sorun yaratacağından korktuklarını ifade ediyorlar. Onlara göre, bu durum çocukları için kafa karıştırıcı hale getirecek.

Müslüman ebeveynlere göre, İslam bu konuda net ve şu şekilde belirtiliyor: "İslam sadece kendi kurallarına göre bir yaşam tarzı talep eder. Bir Müslüman, İslam'ı takip ederken başka bir dinin kurallarına göre yaşayamaz. Bu nedenle kendi dinlerinin kurallarını başka kurallarla karıştırmadan öğretmelerinin daha doğru olacağını düşünüyoruz." 

Mektupta ayrıca, İslam'ı doğru öğrenen bir kişinin zaten başkalarına saygı duyacağı belirtilerek "Çünkü İslam, sevgi, saygı ve barış dinidir. Ancak bu, yapılan hatalara göz yummamız anlamına gelmez. Bu bağlamda biz Müslüman ebeveynler olarak Belçika'daki okullarda eşcinsellik derslerinden duyduğumuz rahatsızlığı dile getirmek istiyoruz." İfadelerine yer veriliyor. 

Ebeveynler, çocuklarının dinlerinin yasakladığı bir şeyi öğrenmelerini ya da bu konuda olumlu teşvik almalarını istemediklerini belirtiyor ve "Bize göre bu tür dersler seçmeli ders olabilir. Endişelerimize çözüm bulmanızı umuyoruz" diyerek mektubu sonlandırıyorlar.

Weyts: "Eğitimde tabu olmamalı"
Nisan ayında Bakan Ben Weyts, ailelere bir cevap mektubu gönderdi. Mektupta, taleplerinin toplumun temel ilkeleriyle çatıştığını ve bu nedenle taleplerini kabul edemeyeceğini bildirdi. Weyts, hiçbir dinin okulda nelerin tartışılabileceğini belirleyemeyeceğini de sözlerine ekledi. Ebeveynlerden, eğitimde tabu olmadığı gerçeğine uyum sağlamalarını ve çocuklarının kendi fikirlerini oluşturmalarına izin vermelerini istedi.

Weyts, VRT NWS'ye yaptığı açıklamada, mektubun kabul edilemez olduğunu belirtti ve "Onların talebini kesinlikle kabul edemeyiz. Tonu da oldukça saldırgandı. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ve özellikle de okullarımızdaki çocukları farklı görüşlere maruz bırakmak istediğimizi hatırlattım. Çocukları eleştirel vatandaşlar olarak yetiştirmenin yolu budur."dedi.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Belçika'da Filistin'in Tanınması İçin Önerge Verildi Belçika'da Filistin'in Tanınması İçin Önerge Verildi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş