Geçtiğimiz hafta Cuma günü Mannheim kentinde İslam karşıtı konuşmalarıyla bilinen aşırı sağcı politikacı Michael Stürzenberger’a yönelik gerçekleşen bıçaklı saldırıda ağır yaralanan 29 yaşındaki polis memuru, hastanede hayatını kaybetti.

Karlsruhe savcılığından yapılan açıklamada bıçaklı saldırıda yaralanan polis memuru Rouven L. ‘nin kaldırıldığı hastanede öldüğü ifade edildi.

Aktivist ve politikacı Michael Stürzenberger’ın katıldığı Bürgerbewegung Pax Europa (BPE) hareketinin düzenlediği mitingde bulunan kişilere bıçakla saldıran Afgan kökenli 25 yaşındaki Sulaiman A. polis tarafından vurularak durdurulabilmişti. Basına yansıyan haberlere göre Sulaiman A.’nın hastanede tedavisi sürüyor.

IKEA, yangın riski nedeniyle Hollanda, Almanya ve Belçika’da powerbankleri geri çağırdı! IKEA, yangın riski nedeniyle Hollanda, Almanya ve Belçika’da powerbankleri geri çağırdı!

Scholz’dan taziye mesajı
Başbakan Olaf Scholz sosyal medya platformu X’teki hesabından yaptığı açıklamada cesur polis memurunun Mannheim’daki korkunç saldırı sonrasında hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Scholz paylaşımında, “Hepimizin güvenliği için yaptığı en yüksek takdiri hak ediyor. Düşüncelerim onun ailesiyle ve onun kaybının yasını tutan herkesle birlikte.” ifadelerini kullandı. 

Bıçaklı saldırı
Geçtiğimiz hafta Cuma günü gerçekleşen saldırıda, Sulaiman A. bir anda Stürzenberger’e bıçakla saldırdı. Çevredekiler adama müdahale ederk uzaklaştırmaya çalıştı.  Ancak saldırgan kendini kurtararak bir memuru sırtından bıçakladı. O sırada başka bir polis memuru saldırgana ateş ederek öldürdü. 

Saldırıda aralarında aşırı sağcı aktivist Michael Stürzenbergerg’in de bulunduğu 6 kişi yaralanmıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş