Open VLD (Açık Liberal) Partili Milletvekili Paul Van Tigchelt'in Temsilciler Meclisine sunduğu resmi görevlilere yönelik şiddet vakalarında verilen cezaların artırılmasına yönelik tasarı kabul edildi. Buna göre polis, sağlık çalışanı gibi kamu personeline yönelik şiddet vakalarında faillere daha ağır cezalar verilecek.

Tasarı özellikle polis memurları ve yardım görevlilerine karşı şiddet vakaları için daha etkili mücadele edilmesini hedefliyor, ancak polis sendikaları bu önlemin pratikte ne kadar etkili olacağından şüpheli. 

Geçen yıl yaşanan şiddet olayları, Belçika'daki acil servis görevlilerinin güvenliğinin tehlike altında olduğunu da gözler önüne serdi. 2023’de sadece Brüksel'deki acil servislerde 79 saldırı gerçekleşti. Özellikle yılbaşı sırasında araçlara ve kişilere yönelik havai fişekli saldırılar da dikkat çekti.
 
Kabul edilen tasarıya göre polis, acil yardım görevlileri gibi resmi görevi bulunan kişilere yönelik şiddet suçlarında bulunanlar mevcut yasalara göre daha ağır cezalar alacak. Ayrıca, öldürme, işkence ve insanlık dışı muamele gibi suçlar için ek cezalar getirilecek. Korunan görevler listesi genişletilecek ve tüm sağlık mesleklerini içerecek şekilde genişletilecektir.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.