Belçika'da polis, bir uyuşturucu laboratuvarı olduğundan şüphelenilen yerde üç ceset buldu. Aynı yerde bulunan ağır yaralı dördüncü kişi hastaneye kaldırıldı. Olayda binanın sahibinin kız arkadaşı ve bir kişinin daha hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Belçika medyasında çıkan haberlere göre, olay Antwerp ve Turnhout arasındaki Hollanda sınırına yakın Poederlee'de, Poederleese weg üzerinde bulunan bir pizzacı ve içki dükkanının üstünde meydana geldi. Binanın kaçak uyuşturucu laboratuvarı olarak kullanılan bölümü çok kısa bir süre önce kiralandığı belirtildi.

Binanın Belçika asıllı sahibi Kurt, basına yaptığı açıklamada, kız arkadaşının evden çıkan gazlar nedeniyle zehirlendiği için hastaneye kaldırılanlar arasında olduğunu aktardı. Basına yansıyan haberlere göre laboratuvarın olduğu bölüm bir Hollandalı tarafından kiralandı.

Laboratuvarda hangi uyuşturucunun üretildiği şimdilik bilinmiyor. Polis sözcüsü, "Adli soruşturmanın orada hangi uyuşturucuların yapıldığını ve kurbanlara tam olarak ne olduğunu ortaya çıkarması gerekecek" ifadesini kullandı.

Yetkililer henüz kurbanların kimliği ya da burada üretildiği iddia edilen uyuşturucuların türü hakkında bir bilgi paylaşmadı.

Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır? Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır?

Belediye Başkanı Marleen Peeters, Gazet van Antwerpen'e yaptığı açıklamada belediyeye herhangi bir şüpheli durum bildirilmediğini söyledi. Peeters ayrıca kaçak uyuşturucu laboratuvarının bir benzin istasyonunun yanında yer aldığını aktardı ve “Bir şekilde laboratuvarın bulunmuş olmasından dolayı mutluyum.” dedi.

Bina sahibi: Biz de zehirlenmeden ölebilirdik! 
uyuşturucu laboratuvarının keşfedilen binanın en üst katında yaşayan mülk sahibi “O sırada işe gitmiştim. Kız arkadaşım panik içinde beni aradı ve kapıda çok sayıda itfaiye ve ambulans olduğunu söyledi. Daha sonra zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldığını öğrendim. Polis bize kız arkadaşımın ve benim çok şanslı olduğumuzu söyledi. Biz de zehirlenmeden ölebilirdik.” dedi.

Laboratuvarın bulunduğu alanın daha yeni kiralandığını ve Mart ayının ortasında bir adamın gelip anahtarı aldığını, kira sözleşmesinin de 1 Nisan'dan itibaren geçerli olduğunu sözlerine ekledi. Kurt “Bu kiracılarda herhangi bir şüphe görmedik. Gerçekler karşısında şok olduk, bunun olacağını hiç tahmin etmemiştik.” ifadesini kullandı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.