Amsterdam Belediyesi şehirdeki ücretli park yeri alanlarını genişletmek için harekete geçti. Belediyenin sitesinde yer alan bilgiye göre Nieuw-West, Noord, Sloterdijk ve Zuidoost semtlerine ücretli park yerleri oluşturulacak, var olan yerler genişletilecek. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre bu yıl Ekim ayında başlayacak yeni düzenlemeler, kademeli olarak 2025 yılı sonbahar aylarına kadar sürecek. 2026 için planlananlar ise henüz netlik kazanmadı.

Noord bölgesi için planlananlar
Noord bölgesinde genişletilecek olan ücretli park yerleri Pazar günleri ücretsiz olacak. Park yerlerindeki doluluk kontrol altında tutulacak. 

Cornelis Douwesterrein: Bu bölgedeki park yerleri saat 19:00’dan sabah saat 06:00’ya kadar ücretli olacak. Bu bölgede çok fazla işletme olduğu için özellikle işletme sahiplerinin isteği doğrultusunda böyle bir karar alındı. Bir yıllık bir deneme süresinin sonunda durum yeniden değerlendirilecek.

Cornelis Douwesterrein ve Oranjewerf: Bu bölgedeki işletmelere daha fazla park ruhsatı hakkı tanınacak. 2,5 tam zamanlı çalışana karşı 1 park ruhsatı verilecek. 

Spor parkları ve mezarlıkları erişilebilir kılmak için bu alanlarda park ücretleri başlangıç tarifesi düşürülecek. Plan tüm şehir için geçerli olacak. Bu uygulama Noord bölgesinde ücretli park yeri uygulaması ile birlikte başlayacak. Diğer bölge belediyeleri bu konuda bir değerlendirme sunacak.

Hollanda'da AVRO-TROS’a İsrail'in katıldığı 'Eurovision'u yayınlamama çağrısı Hollanda'da AVRO-TROS’a İsrail'in katıldığı 'Eurovision'u yayınlamama çağrısı

Sloterdijk bölgesi için planlananlar
Sloterdijk Poort ve Sloterdijk de Heining: Bu bölgedeki işletmelere daha fazla park ruhsatı hakkı tanınacak. 2,5 tam zamanlı çalışana karşı 1 park ruhsatı verilecek.

Sloterdijk Poort ve Sloterdijk de Heining'de park yerleri saat 19:00’dan sabah saat 06:00’ya kadar ücretli olacak. Bir yıllık bir deneme süresinin sonunda durum yeniden değerlendirilecek.

Bretten-Oost bölgesi New-West 8 yerine New-West 1'e dahil edilecek. Bu bölgedeki park yeri saat ve ücretleri yeni New-West’e göre ayarlanacak.

Gein: Johan van Hasseltweg'in güneyindeki yerleşim alanlarında park ücretlerinde ve blok sürelerinde ayarlama yapılacak.

Kademeli olarak uygulamaya alınacak
Nieuw-West, Noord, Sloterdijk en Zuidoost ücretli otopark uygulaması tüm mahallelerde aynı anda yürürlüğe girmeyecek. Belediye bu sayede, uygulamanın sorunsuz bir şekilde ilerlemesini ve bazı bölgelerin daha hızlı hazırlanmasının sağlanacağını öngörüyor. 

Ücretli park yeri uygulamasının yürürlüğe gireceği tarihler

  • Ekim 2024: Bijlmer Centrum, Bijlmer Oost, Amerbos-Elpermeer
  • 2025 İlkbahar ayları: Holendrecht, Schellingwoude, Tuindorp Nieuwendam, Waterlandpleinbuurt, Cornelis Douwesterrein
  • 2025 Yaz ayları: Reigersbos, Slotermeer, Sloterdijk, Ookmeer
  • 2025 sonbahar ayları: De Banne, Tuindorp Oostzaan, Oostzanerwerf en Kadoelen

2025 için planlanan değişikliklerin tam olarak hangi ay yapılacağı henüz netlik kazanmamış durumda. 2026 yılını planı ise henüz yapılmadı.

Nihai karar
Açıklamaya göre planlanan bu değişiklikler için 11 Nisan'da Hareketlilik, Kamusal Alan ve Hava Kalitesi Komitesi bir araya gelerek planı değerlendirecek. Belediye Meclisi daha sonra Nisan sonu ya da Mayıs başında nihai kararı açıklayacak.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Gemeente Amsterdam

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.